16:21 05.01.2018

До військ цього року надійдуть поліпшені польові намети

2 хв читати

Цього року до Збройних сил України надійдуть доопрацьовані польові намети УСБ (уніфіковані санітарно-барачні) та УСТ (уніфіковані санітарно-технічні) з багатьма функціональними змінами, повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

В оприлюдненому на сторінці управління в соцмережі Facebook у п'ятницю повідомленні наведено перелік основних змін у модифікованих наметах. Зокрема, в них повністю замінено утеплювач, який тепер має набагато кращу теплопровідність та в жарку пору року може використовуватись для кондиціонування. Також в утеплювачі з'явилися вікна.

Окрім цього, кілки периметра тепер розташовані зовні намету, а тент намету прикріпляється до них кільцями. Також за допомогою регулювання кільцями стало можливим регулювання окремих сторін намету за висотою.

Самі кілки стали вищими і мають допоміжну платформу. Тепер усередині намету стало більше місця, а ззовні візуально його розміри залишилися колишніми.

Зміни також стосувалися конструкції та функціоналу вікон: тепер вони мають в основі антимоскітну сітку, а поверх неї було додано прозору пластикову плівку, яка по всьому периметру вікна кріпиться за допомогою стрічки-липучки (текстильна застібка, стрічка-контакт, реп'ях). Стрічка м'яка, що дає змогу легко відкривати вікна для провітрювання.

"Усі ці зміни були введені під час розроблення нових зразків наметів за участю фахівців нашого Головного управління, Тилу, представників виробника та самих військовослужбовців, які проходили службу і знають, що краще для розміщення в польових умовах", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА