17:43 05.01.2018

Слідство відтворило весь шлях руху Ноздровської в день зникнення

4 хв читати
Слідство відтворило весь шлях руху Ноздровської в день зникнення

 Слідчі відтворили весь шлях руху юриста Ірини Ноздровської від місця роботи в Києві до місця знайдення її тіла, наразі правоохоронці вивчають відеозаписи з камер відеоспостереження і закликають свідків, які, можливо, їхали разом з Іриною в маршрутці, зв'язатися з поліцією, повідомив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Використовуючи наші технічні можливості, ми відстежили її пересування. Встановили час, який на це знадобився. І тепер розуміємо, коли приблизно настала смерть. Ми припускаємо, що Ірина все-таки доїхала додому. Там на неї могли чекати, або ж вона їхала разом з убивцею", - розповів В.Аброськін в інтерв'ю інтернет-виданню "Обозреватель", оприлюдненому в п'ятницю.

Він повідомив, що на шляху пересування І.Ноздровської налічується понад 30 камер відеоспостереження, які мають фіксувати машини на дорозі, і станом на сьогодні поліція отримала доступ іще не до всіх камер. "Ці камери не є державною власністю, їх встановлено на будівлях установ, на об'єктах приватної власності. Тож наразі триває збір даних", - зазначив В.Аброськін.

Водночас, за його словами, поліція повністю відтворила шлях руху І.Ноздровської перед убивством - від місця її роботи в Києві до місця знайдення тіла. "Вона вийшла на метро "Героїв Дніпра", сіла, найімовірніше, в маршрутне таксі й доїхала практично до свого будинку", - сказав перший заступник голови Нацполіції.

"Тому звертаємося до громадян, які, можливо, їхали разом з Іриною або ж бачили, як вона сідає в маршрутку, автомобіль - повідомте нам за телефонами: (050) 418-42-34 та (044) 256-10-63", - додав він.

За словами В.Аброськіна, приблизний час смерті І.Ноздровської - вечір 29 грудня, але точний час можна буде встановити лише після проведення комплексної експертизи.

Він зазначив, що загиблій завдали понад десять поранень, при виявленні тіла вона була роздягнена - на ній був лише бюстгальтер. "Можна припустити, що злочинець позбавився від слідів, щоб ми не "роздобули" ДНК убивці. Також можливо, що він хотів вступити з Іриною в статевий зв'язок. Одяг Ноздровської ми ще не знайшли", - розповів перший заступник голови Нацполіції.

За його даними, на місці знайдення тіла на дні річки водолази виявили різні ножі, за розміром леза жоден із них не є знаряддям злочину.

"У воді ми знайшли один мобільний телефон Ірини. Знайшли чохол від її другого телефону - там само, під водою (поки що немає самого апарата). Знайшли одяг, але не Іринин - вона того дня була в дублянці", - розповів перший заступник голови Нацполіції.

За словами В.Аброськіна, поліція наразі оглядає всю прилеглу територію. "Відпрацьовуємо всіх жителів села Демидова й людей, котрі здійснюють перевезення за маршрутом Київ-Демидів, та інші маршрути (це, переважно, мікроавтобуси). Вилучаємо й вивчаємо записи відеокамер на шляху від ст. м. "Героїв Дніпра" до Демидова. Відпрацьовуємо зв'язки Ірини за місцем роботи, коло спілкування ... Але ми поки що не бачимо активної допомоги з боку її колег і близьких знайомих", - сказав він, зазначивши, що в цьому "є труднощі".

Крім того, В.Аброськін повідомив, що в колишнього нареченого І.Ноздровської (Віталій Сергєєв - ІФ) "з Іриною були й конфлікти". За його словами, автомобіль цього чоловіка тимчасово вилучено, оскільки є припущення, що тіло могло бути вивезене.

"Машину оглянули з використанням усіх технічних засобів, технічних можливостей - були задіяні експерти. Наразі триває експертиза - є там якісь сліди чи ні", - розповів він.

Водночас, наголосив перший заступник голови Нацполіції, В.Сергєєв не є підозрюваним.

Говорячи про можливих підозрюваних, В.Аброськін зазначив, що коло спілкування І.Ноздровської та її зв'язки дуже великі, поліція не відкидає версії причетності засудженого Дмитра Россошанського, який збив на смерть сестру Ірини. "Він наразі перебуває в СІЗО, і ми проводимо перевірку його можливої причетності до організації вбивства Ноздровської", - уточнив він.

Крім того, слідство перевіряє й інші версії. "У неї (І.Ноздровської - ІФ) були й інші конфлікти - зокрема з родичами по сестрі. Працюємо й у цьому напрямі", - уточнив В.Аброськін.

За його словами, тих осіб, які становлять інтерес для слідства, з боку яких були негативні висловлювання, загрози, вже викликали, наразі опитано десятки людей.

"Конфліктних ситуацій в Ірини було чимало, але я заявляю: доки ми ретельно не відпрацюємо версію про причетність Россошанського, його рідних, друзів - ми ніколи не скажемо, що він/вони ні до чого", - запевнив перший заступник голови Нацполіції.

Як повідомлялося, юриста І.Ноздровську, яка проживала в с. Демидові Вишгородського району Київської області, знайшли мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА