20:53 07.01.2018

Адвокат екс-президента Ірану спростував дані про його арешт

2 хв читати
Адвокат екс-президента Ірану спростував дані про його арешт

Адвокат екс-глави Ірану Махмуда Ахмадінежада заявив, що інформація про арешт його підопічного не відповідає дійсності. Раніше про це з посиланням на "надійні джерела" в Тегерані повідомляла газета al-Quds al-Arabi

Інформація про арешт колишнього президента Ірану Махмуда Ахмадінежада в Ширазі не відповідає дійсності. Про це журналістам, як пише портал Erm News, розповів адвокат Ахмадінежада. Його ім'я видання не уточнює. Також не розкриває воно і подробиць про місце знаходження іранського політика.

Раніше, 7 січня, про арешт Ахмадінежада в Ширазі з посиланням на кілька "надійних джерел" в Тегерані повідомила газета al-Quds al-Arabi, яка базується у Великій Британії. Екс-глава Ірану, за даними співрозмовників видання, був затриманий напередодні за підтримку протестів, які почалися в Ірані в кінці грудня минулого року.

Приводом для цього, як стверджували джерела газети, став виступ Ахмадінежада 4 січня перед демонстрантами в місті Бушир. Під час нього колишній президент Ірану заявив, що, на його думку, "деякі нинішні (іранські) чиновники живуть далеко від проблем (звичайних) людей, нічого не знають про реальний стан справ суспільства". "Іран сьогодні страждає від безгосподарності, а не через відсутність економічних ресурсів", - також відзначав Ахмадінежад, підкреслюючи, що "члени уряду (нинішнього президента республіки) Хасана Роухані вважають, що їм належить абсолютна влада, а (звичайні) люди - всього лише неосвічене суспільство, яке нічого не розуміє".

Ці слова влада Тегерана, як відзначала al-Quds al-Arabi, визнала "розпалюванням заворушень". Ахмадінежада, за інформацією співрозмовників газети, вони сподівалися посадити під домашній арешт.

Масові протести по всьому Ірану почалися 28 грудня минулого року. Учасники акцій виступали проти зростання цін, безробіття і корупції. Однак гасла протестувальників були не тільки економічними і політичними, а й антиклерикальними. Так, на деяких демонстраціях мітингуючі вимагали відставки з поста верховного лідера країни Алі Хаменеї, якого учасники протесту також називали "диктатором". Окрім того, деякі учасники акцій виступали за зміну державного ладу, вимагаючи повернення в країну спадкоємця шаха, поваленого під час революції 1979 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА