14:23 09.01.2018

Україна посіла 44-е місце в світовому рейтингу паспортів

2 хв читати
Україна посіла 44-е місце в світовому рейтингу паспортів

Україна посіла 44-е місце в рейтингу паспортів, значно поліпшивши свої позиції завдяки отриманню безвізового доступу до країн Шенгенської зони в 2017 році, і випередила таким чином всі країни, що раніше входили до СРСР, окрім трьох балтійських держав - Естонії, Латвії і Литви - що входять до складу Європейського Союзу.

Згідно з оприлюдненим у вівторок компанією Henley&Partners щорічним Індексом паспортів, що ранжує країни за можливості відвідувати різні держави світу без візи, протягом останніх п'яти років перше місце в рейтингу незмінно зберігається за паспортом Німеччини. У 2018 році з німецьким паспортом можна подорожувати без візи до 177 країн світу, що на одну країну більше, ніж минулоріч.

Друге місце належить Сінгапуру (176 країн), третє розділили одразу вісім держав: Великобританія, Данія, Італія, Норвегія, Фінляндія, Франція, Швеція, Японія. Громадяни цих країн отримали можливість відвідувати без візи 175 країн світу. Більшість з них за рік поліпшили показники безвізового доступу до інших країн.

РФ посіла 48-е місце в Індексі, розділивши його з Молдовою і Чорногорією. Росіяни можуть відвідувати без візи 110 країн світу. Практично всі країни СНД поліпшили показники минулого року за кількістю країн з безвізовим в'їздом.

Якщо говорити про країни, в яких діють програми здобуття громадянства через інвестиції, то найширший вибір держав із безвізовим в'їздом пропонує паспорт Австрії (174 країни). Розмір необхідних інвестицій для отримання австрійського паспорта - EUR 8-10 млн. Мальта і Кіпр, громадянство яких можна отримати за інвестиції в розмірі EUR 1-2 млн, пропонують безвізовий доступ до 169 і 159 країн відповідно. Серед карибських країн з інвестиційними програмами наймобільнішим паспортом є паспорт Сент-Кітсу і Невісу з безвізовим доступом до 139 країн світу.

Останнє місце в рейтингу отримав Афганістан, громадянам якого відкрито безвізовий доступ лише до 24 країн світу.

Індекс паспортів Henley&Partners, раніше відомий як індекс візових обмежень (перейменовано в 2018 році), видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), що підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації.

У 2018 році були проаналізовані 200 країн і територій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА