14:47 09.01.2018

Суд у справі Штепи перенесли на 11 січня

2 хв читати
Суд у справі Штепи перенесли на 11 січня

 Чергове засідання у справі екс-мера м. Слов'янськ Донецької області Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі, призначене на вівторок, 9 січня, не відбулося.

"Засідання перенесли через відсутність одного з членів колегії суддів", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області

Наступне засідання призначено на 11 січня.

Як повідомлялося, Н.Штепу було заарештовано 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року Колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВСС України) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи.

ВСС України ухвалив постанову про розгляд справи щодо Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 року було прийнято рішення про початок судового розгляду знову, зі стадії підготовчого засідання, у зв'язку зі зміною в складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндареву (в зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук) В.Єжов був призначений суддею Червонозаводського райсуду Харкова в квітні 2015 р., до цього він працював в райсуді у Макіївці (Донецька обл.).

26 січня 2017 року на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо Н.Штепи держобвинувачення заявило відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадження щодо нього за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи організації), зареєстроване за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про розпочате розслідування, М.Єжов заявив самовідвід. Того ж дня колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Єжова та його самовідвід.

Захист заявив клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста. У травні 2017р. справу було перенаправлено до Ленінського райсуду Харкова і розпочалося слухання від самого початку вже вчетверте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА