16:49 09.01.2018

Швидке розкриття злочину свідчить про високий потенціал реформованої Нацполіції - Порошенко

3 хв читати

Президент України Петро Порошенко висловив подяку правоохоронцям за швидке розкриття вбивства юриста Ірини Ноздровської і наголосив, що така робота свідчить про високий потенціал реформованої Національної поліції України.

"Я думаю, що таке швидке розкриття свідчить про надзвичайно високий потенціал, який є у реформованої Національної поліції ... Я хотів би подякувати за блискучу роботу, за швидку реакцію", - сказав глава держави на зустрічі з представниками Нацполіції у вівторок, додавши, що розкриття цієї справи "робить честь і співробітникам Нацполіції, і слідчим, залученим до цієї справи".

Як повідомляє сайт президента, П.Порошенко зазначив, що слідчі поліції працювали в цілодобовому режимі для розкриття цієї справи. За його словами, розкриття злочину збільшує довіру до влади і довіру до Нацполіції.

Він також відзначив дуже професійну, зважену, чітку роботу слідчих: " Наша зустріч і є, в тому числі свідченням дуже серйозних доказів, які були зібрані представниками Національної поліції спільно з представниками прокуратури, і абсолютної відсутності будь-яких компонентів політичного піару на цій резонансній справі".

П.Порошенко наголосив, що вбивство правозахисниці І.Ноздровської викликало широкий резонанс і в українському суспільстві, і на міжнародному рівні. "Швидка реакція і ефективні дії в пошуку і затриманні підозрюваного є знаком якості роботи Національної поліції", - підсумував він.

Водночас глава держави вказав, що таку ж ефективність було продемонстровано і в розслідуванні інших справ. "Ви пам'ятаєте дуже болючу справу Павла Шеремета, ми також не повинні знімати її з контролю і робити все можливе, щоб вбивці не уникнули відповідальності", - сказав президент, додавши, що це стосується і багатьох інших справ.

У свою чергу, перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін поінформував президента про дії поліції, починаючи з моменту виявлення факту злочину. Він надав детальну інформацію про оперативну роботу слідчих, яка, зокрема, передбачала обробку інформації з усіх відеокамер спостереження, що могло допомогти в розкритті злочину. В.Аброськін повідомив, що була проведена значна судово-експертна та криміналістична робота, яка допомогла затримати підозрюваного. За його словами, Нацполіція зібрала "сильні і обґрунтовані докази" щодо участі в скоєнні цього злочину.

За інформацією прес-служби глави держави, в цій зустрічі узяли участь заступник глави Нацполіції України - начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад і секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Як повідомлялося, юристку І.Ноздровська, яка проживала в с.Демидів Вишгородського району Київської області, було знайдено мертвою в річці 1 січня 2018 року. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

8 січня стало відомо про затримання підозрюваного в цьому злочині. За даними ЗМІ, ним є Юрій Россошанський, батько Дмитра Россошанського, засудженого в травні 2017 року на сім років за смертельне ДТП, в якому у вересні 2015 року загинула сестра І.Ноздровської Світлана Сапатинська.

Вишгородський районний суд Київської області має обрати запобіжний захід підозрюваному в убивстві.

20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував журналіст П.Шеремет, він загинув на місці невдовзі після вибуху. Слідчі вважали пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Станом на кінець 2017 року прогресу в розслідуванні немає, осіб, які скоїли вбивство, не встановлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА