19:16 09.01.2018

Катрін Денев висловилася на підтримку права чоловіків надавати знаки уваги жінкам

2 хв читати
Катрін Денев висловилася на підтримку права чоловіків надавати знаки уваги жінкам

Близько 100 представниць французької інтелігенції, включаючи актрису Катрін Денев, підписали відкритий лист, опублікований в газеті "Монд", в якому висловилися на підтримку права чоловіків надавати недвозначні знаки уваги жінкам.

"Згвалтування - це злочин. Залицяння, навіть наполегливі, - ні", - йдеться в ньому.

У листі француженки підкреслюють, що розв'язане "полювання на відьом", що виросло з "розумного протесту проти сексуального насильства в професійному житті жінок", може в подальшому стати загрозою сексуальної свободи в світі.

"Чоловіків покарали без довгих розглядів, змусили піти з роботи через те, що вони поторкали чиюсь коліно або спробували поцілувати", - зазначено в листі, в якому, крім іншого, популярні в західних країнах рухи і кампанії проти домагань називаються "пуританськими".

У тексті послання відзначається, що жінки, які  поставили під ним підпис, визнають і захищають сексуальну свободу, для якої "право спокушати і приставати є принципово значимим". Француженки підкреслюють, що жінки "чудово знають про дику і агресивну природу сексуального бажання".

"І ми досить чітко відрізняємо незграбні спроби когось підчепити від сексуального насильства", - йдеться в листі.

Окрім К.Денев підпис під текстом поставили, зокрема, письменниця Катрін Мілле, радіоведуча Бріжит Лае, журналістка Елізабет Леві, актриса Катрін Роб-Гріє, психоаналітик Сара Шиш.

Скандал з сексуальними домаганнями щодо, в основному, жінок в Голлівуді розгорівся в жовтні минулого року. Він почався з публікації розслідування газети "Нью-Йорк таймс" про продюсера Харві Вайнштейна, якого звинуватили в сексуальних домаганнях десятки жінок, включаючи відомих голлівудських актрис, таких як Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Ума Турман і співробітниці заснованих ним підприємств.

Під час скандалу також обидві створені Х.Вайнштейном і його братом компанії оголосили про відсторонення продюсера від обов'язків генерального директора, а його дружина актриса Джорджина Чапмен подала на розлучення.

Багато світових знаменитостей висловили підтримку жертвам домагань, а також соціальними мережами прокотилися серії флешмобів на цю тему. Одна з останніх акцій сталася під час вручення кінопремії "Золотий глобус" в Голлівуді, коли запрошені на церемонію вручення зірки одягли вбрання чорного кольору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА