08:31 10.01.2018

Площа перед посольством РФ у Вашингтоні отримає ім'я Бориса Нємцова до третьої річниці вбивства політика в Москві

2 хв читати
Площа перед посольством РФ у Вашингтоні отримає ім'я Бориса Нємцова до третьої річниці вбивства політика в Москві

Площу перед посольством РФ у Вашингтоні до 27 лютого назвуть ім'ям убитого опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомив екс-співголова партії ПАРНАС, голова фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза-молодший.

"На першому засіданні 2018 року Міська рада Вашингтона одноголосно схвалила в першому читанні законопроект 22-539 про перейменування площі перед посольством Росії на площу Бориса Нємцова", - написав В.Кара-Мурза-молодший у своєму Facebook у вівторок.

Він зазначив, що окремим рішенням Міська рада Вашингтона одноголосно проголосувала за прискорений порядок ухвалення законопроекту.

"Перейменування вступить в силу до 27 лютого", - додав В.Кара-Мурза-молодший.

7 грудня минулого року в міській раді Вашингтона відбулися громадські слухання щодо законопроекту про перейменування частини території перед посольством РФ, між вулицями Девіс (Davis) і Едмундс (Edmunds), на честь Б. Нємцова. У слуханнях брала участь дочка Б.Нємцова, Жанна.

Опозиційного політика Б. Нємцов було вбито 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в безпосередній близькості від Кремля.

Колегія присяжних 29 червня минулого року визнала всіх п'ятьох підсудних у справі про вбивство Б. Нємцова винними і такими, які не заслуговують поблажливості. Московський окружний військовий суд на підставі вердикту присяжних засудив безпосереднього виконавця вбивства Заура Дадаєва до 20 років колонії, Анзора Губашева, який забрав вбивцю з місця злочину, засудили до 19 років, а його брата Шадіда - до 16 років. Темірлана Ескерханова, який стежив за Нємцовим, суд засудив до 14 років позбавлення волі. Хамзат Баха, який допомагав у підготовці злочину отримав 11 років. Відбувати покарання засуджені будуть у колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА