16:54 10.01.2018

CIG профінансує ІТ-дослідження і розробки в рамках "Розвитку ProZorro.Продажі" на $100 тис.

2 хв читати
CIG профінансує ІТ-дослідження і розробки в рамках "Розвитку ProZorro.Продажі" на $100 тис.

Міжнародна інвестиційна група Chernovetskyі Investment Group (CIG) профінансує IT-дослідження в рамках проекту "Розвиток ProZorro.Продажі" на $100 тис., повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Незвичайна подія для нашої країни - приватний бізнес безпосередньо підтримує зміни і реформи. У нас вже є досвід, коли "ангельське" фінансування на розвиток ProZorro і "ProZorro.Продажі" давали майданчики, залучені в проект. А зараз Київська школа економіки і міжнародна інвестиційна група Chernovetskyі Investment Group (CIG) уклали договір про партнерство в сфері розробки і проведення досліджень в області IT і економіки в рамках проекту "Розвиток ProZorro.Продажі", - написав М.Нефьодов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, спеціальна наглядова рада контролюватиме використання коштів.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЕРТ, грант CIG буде спрямований на наукові дослідження системи і її ефективності.

"Третина коштів піде на підтримку публічного модуля аналітики bi.prozorro.org, який містить використовувані громадськими активістами і журналістами для моніторингу державних закупівель дані", - уточнили в прес-службі.

Chernovetskyі Investment Group - одна з найбільших інвестиційних компаній на ринку СНД. Заснована в 2013 році Л. Черновецьким. Її інвестиційний потенціал перевищив $750 млн.

До портфеля Chernovetskyі Investment Group входять такі українські IT-компанії, як Doc.ua і Zakaz.ua (GV Machines). Також у складі CIG - компанія Eda.ua, яка в минулому році завершила об'єднання з одним з лідерів у сфері доставки їжі в балтійських країнах - Foodout, в результаті чого була створена одна з найбільших компаній з доставки їжі на ринку Східної Європи Foodout Group.

Раніше з посиланням на дані юридичної фірми Molins&Silva повідомлялося, що президентом і власником CIG є син Л.Черновецького Степан.

"ProZorro.Продажі" - електронна торговельна система, створена за ініціативи Мінекономрозвитку і торгівлі та "Трансперенсі Інтернешнл Україна" (Transparency International Ukraine), Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України та українських електронних майданчиків по принципам електронної торгової системи ProZorro. Система "ProZorro.Продажі" виступає каналом реалізації Фондом гарантування вкладів активів неплатоспроможних банків. Проект реалізується за підтримки урядів Німеччини, Велекобрітаніі, а також "Трансперенсі Інтернешнл Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА