15:51 11.01.2018

Колегія суддів у справі екс-мера Штепи заявила самовідвід і задовольнила його

2 хв читати
Колегія суддів у справі екс-мера Штепи заявила самовідвід і задовольнила його

Колегія суддів Ленінського районного суду м. Харкова, яка слухала справу стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинувачуваної в сепаратизмі, заявила самовідвід і задовольнила його.

"Колегія суддів ухвалила: відвести суддів Шрамко, Бондаренка, Грінчук від участі в розгляді кримінального провадження з обвинуваченням Штепи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України", - йдеться у рішенні, оголошеному головуючою суддею Людмилою Шрамко в четвер.

У мотивувальній частині зазначено, що судді Людмила Шрамко, Віталій Бондаренко та Олександра Грінчук заявили самовідвід на підставі п. 4 ч. 1 ст. 75 Кримінального процесуального кодексу України, посилаючись на наявність обставин, які в об'єктивного спостерігача можуть викликати сумнів у їхній неупередженості, а саме - проведення досудового розслідування прокуратурою Харківської області в кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України за фактом отримання суддями Ленінського райсуду Харкова неправомірної вигоди за ухвалення завідомо неправосудного судового рішення під час розгляду судового провадження у справі стосовно Н.Штепи.

Прокурори, які беруть участь у судовому засіданні, не заперечували проти самовідводу В.Бондаренка та О.Грінчук, але виступали проти самовідводу Л.Шрамко, оскільки вона раніше не брала участі в розгляді цієї справи.

Захист і обвинувачувана виступили за вирішення питання на розсуд суду, зазначивши, що внесення даних щодо суддів до ЄРДР, на їхню думку, свідчить про тиск на суд.

Рішення оскарженню не підлягає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА