16:42 11.01.2018

У САП розраховують на екстрадицію судді Чауса з Молдови в найближчі місяці

2 хв читати
У САП розраховують на екстрадицію судді Чауса з Молдови в найближчі місяці

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) очікують, що Молдова видасть суддю Миколу Чауса Україні вже в березні цього року.

"Основна проблема в тому, що він звернувся по політичний притулок у Молдові, і йому відмовили. Він оскаржить це рішення в судових інстанціях", - сказав заступник спеціалізованого антикорупційного прокурора Володимир Кривенко в четвер у Києві.

За словами представника САП, його колеги в Молдові прогнозують, що ці судові процедури можуть завершитися до кінця січня.

"Ми розраховуємо, що в січні-лютому пройдуть процедури, і вже в березні він буде переданий - екстрадиція відбудеться в Молдові і він буде переданий в Україну", - повідомив В.Кривенко.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрили київського суддю М.Чауса на отриманні хабара в розмірі $150 тис.

Верховна Рада 6 вересня підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді М.Чауса.

З 11 листопада 2016 року Суддя перебував у міжнародному розшуку в Інтерполі з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну. М.Чауса було затримано 1 березня 2017 року в Молдові. САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства. На початку березня документи на екстрадиційний арешт судді спрямовані молдовській стороні. Наразі суддя перебуває під домашнім арештом в столиці Молдови Кишиневі.

28 листопада 2017 року Вища рада правосуддя відповідно до рішення Третьої дисциплінарної палати від 4 жовтня звільнив Миколу Чауса, який втік з України, з посади судді Дніпровського районного суду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА