19:39 11.01.2018

Нацрада з телерадіомовлення виступає за штрафи або кримінальну відповідальність для українських артистів, які гастролюють у РФ

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення виступає за штрафи або кримінальну відповідальність для українських артистів, які гастролюють у РФ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України ініціює внесення змін до законодавства з тим, щоб можна було застосовувати штрафні санкції або кримінальну відповідальність щодо українських артистів, які виступають в Росії.

Як зазначено в заяві регулятора, поширеній у четвер, до Нацради надходять звернення, що стосуються виступів українських артистів, які активно гастролюють в Російській Федерації.

"У цій ситуації Національна рада не має жодних важелів впливу на телерадіоорганізації, тому що закон взагалі про це нічого не говорить. У цьому випадку будь-яка дія регулятора на обмеження буде оскаржено в суді, і шанси відстояти позицію, яка може бути зрозуміла з точки зору етичних стандартів, але немає юридичних підстав, рівнозначні нулю. Ця ситуація може бути вирішена тільки в законодавчому полі ", - пояснює регулятор.

У Нацраді вважають, що "законодавці (Верховна Рада - ІФ) могли б розглянути і застосувати світову практику щодо впливу на вітчизняних виконавців", які здійснюють концертну діяльність в країні, визнаної агресором. "Це можуть бути штрафні санкції або кримінальна відповідальність для них. А телерадіоорганізації могли би бути зобов'язані обмежити участь таких артистів або діячів культури в ефірі, можливо, на певний період. В такому випадку національний регулятор отримає реальні важелі впливу на мовників", - пропонує Нацрада телерадіомовлення.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко озвучив свої пропозиції щодо виступів українських артистів в РФ. "Що стосується "наших" гастролерів у РФ. Справді, питання в основному етичне, заборонити не можна. Але їдеш в РФ на гастролі: 1) повідомляєш, 2) потрапляєш до спецреєстру, 3) на ТБ під час виступу або кліпу напис: "Цей артист гастролює в країні-агресора", 4) в Україні платиш додатковий військовий збір", - написав він у мікроблозі в Твіттері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА