21:20 11.01.2018

У Держдепі США Україну внесли до групи країн, де мандрівникам потрібно виявляти підвищену обережність

3 хв читати
У Держдепі США Україну внесли до групи країн, де мандрівникам потрібно виявляти підвищену обережність

Державний департамент США відніс Україну до другої групи країн з чотирьох за рівнем безпеки для громадян США - до країн, під час поїздок до яких їм слід виявляти підвищену обережність.

"Виявляйте підвищену обережність в Україні через злочинність і громадянські заворушення. У деяких регіонах підвищений ризик", - повідомляється на сайті Консультації з подорожей Держдепу.

Зокрема, рекомендується не відвідувати Крим і східні частини Донецької і Луганської областей.

"У Криму - велика військова присутність Російської Федерації в рамках окупації і спроби анексії цієї частини України, яку міжнародна спільнота, зокрема США і України, не визнає. У Криму тривають зловживання і довільні тюремні ув'язнення іноземців та місцевого населення окупаційною владою, особливо зловживання щодо осіб, яких розглядають як тих, що заперечують російську владу на півострові ", - йдеться на сторінці, присвяченій застережень при поїздках в Україну.

Щодо Донбасу, в застереженні наголошується, що "очолювані Росією сили продовжують контролювати райони Донецької і Луганської областей", де конфлікт вже призвів до понад 10 тис. смертей. "Особам, зокрема громадянам США, погрожували, затримували або викрадали протягом кількох годин або днів після зупинки на контрольно-пропускних пунктах, контрольованих силами, очолюваними Росією. Уряд США має обмежену можливість надавати екстрені послуги громадянам США, які подорожують в Донецьку або Луганську області, оскільки державні службовці США не можуть подорожувати в східні райони Донецької і Луганської областей і в прилеглі райони", - йдеться в документі.

Крім того, в разі поїздки в Україну громадянам США рекомендується уникати демонстрацій та натовпу, не чинити фізичний спротив будь-якій спробі пограбування, стежити за важливими подіями в місцевих ЗМІ та коригувати свої плани на їх основі.

На сайті Консультації з подорожей Держдепу всі країни світу поділено на чотири групи: під час поїздок у які слід дотримуватися звичайних заходів безпеки; під час поїздок у які слід дотримуватися підвищеної обережності; поїздки в які рекомендується переглянути і поїздки в які не рекомендуються.

РФ і Туреччина зараховані до третьої групи через тероризм (обидві країни), утиски (РФ) і довільні затримання (Туреччина). У РФ рекомендують не їздити до Чечні та на Ельбрус, у Туреччині - в південно-східні провінції і до кордону з Сирією.

У застереженні наголошується, що в РФ громадяни США "часто стають жертвами переслідування, жорстокого поводження і вимагання з боку правоохоронних та інших посадових осіб". "Консульська допомога США затриманим особам часто необґрунтовано затримується російськими посадовими особами. Росія також вводить спеціальні обмеження для осіб з подвійним російсько-американським громадянством. Через скорочення російського уряду на дипломатичному персоналі США в Росії уряд США скоротив можливості надавати послуги громадянам США", - йдеться в документі.

Всі інші сусіди України, зокрема Білорусь і Грузія, зараховані до першої групи, при цьому непідконтрольні уряду Грузії регіони Абхазії, Південної Осетії відвідувати не рекомендується. А під час поїздок у неконтрольоване уряду Молдови Придністров'я рекомендується дотримуватися підвищеної обережності.

Також в першій групі - Вірменія, Казахстан, Таджикистан, Киргизстан, Туркменістан, Узбекистан, Сербія, Албанія, Південна Корея.

При цьому до другої групи потрапили такі країни ЄС, як Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія (причина - тероризм), сусідні ЄС Алжир, Єгипет, Туніс, Боснія і Герцеговина, Ізраїль, непідконтрольна сербському уряду територія Косово, а крім того - Китай, Індія, Індонезія, Колумбія, Ямайка, Мальдіви, Мексика, Саудівська Аравія, Південна Африка і багато інших держав з різних причин.

У третій групі - Британські Віргінські острови і Домініканська республіка (наслідки природних катаклізмів), Куба (напади на посольство США в Гавані), Гватемала, Гондурас і Венесуела (злочинність), Ліван (злочинність, тероризм, збройний конфлікт), Пакистан і Судан ( тероризм) і низка інших країн.

У четвертій групі - Афганістан, Центральноафриканська республіка, Іран, Ірак, Лівія, Малі, Корейська Народна Демократична республіка (Північна Корея), Сомалі, Сирія, Ємен.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА