09:02 12.01.2018

Американська компанія вважає, що російські хакери мають намір атакувати зимову Олімпіаду в Пхьончхані

2 хв читати
Американська компанія вважає, що російські хакери мають намір атакувати зимову Олімпіаду в Пхьончхані

Російські хакери, можливо, планують атаки на сайти низки антидопінгових агентств під час зимових Олімпійських ігор в південнокорейському Пхьончхані, повідомила зареєстрована в американському штаті Віргінія компанія з кібербезпеки ThreatConnect Inc.

Як наголошується в повідомленні, експерти компанії прийшли до такого висновку тоді, коли "зафіксували ознаки" того, що "за останній місяць невідомі зареєстрували три нових домени, що копіюють сайти комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), антидопінгового агентства США і Олімпійської ради Азії".

При цьому стверджується, що такі методи схожі з тими, які використовувала російська хакерська група Fancy Bears в минулому, коли в 2016 році змогла отримати доступ до конфіденційної інформації WADA про американських спортсменів.

У доповіді ThreatConnect Inc йдеться, що вона "не має свідоцтв" щодо того, що хакери будуть використовувати копії доменів зловмисно, проте сайти можуть являти собою базу для подальших атак. Тому їх реєстрація "піднімає питання про можливу ширшу атаку на майбутні зимові Олімпійські ігри 2018 року".

Спостерігачі відзначають, що дії російських хакерів можуть бути відповіддю на те, що російські спортсмени були відсторонені від участі в Олімпіаді в Пхьончхані під національним прапором.

Вони також не виключають, що доповідь ThreatConnect Inc пов'язана з тим, що Fancy Bears опублікувала у вівторок листування чиновників МОК, з якої ясно, що перед главою незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річардом Маклареном стояла задача домогтися звільнення РФ від участі на Олімпійських іграх .

"За словами директора з правових питань МОК Говарда Ступпа, Річарду Макларену був наданий чіткий політичний наказ витіснити російську команду з числа учасників Ігор, а також дискредитувати МОК і весь олімпійський рух, щоб WADA отримало можливість "ловити рибку в каламутній воді", - йдеться в повідомленні Fancy Bears.

Хакери також стверджують, що команда Р.Макларена тісно пов'язана з ФБР. Так, пишуть в Fancy Bears, член його команди Річард Янг є партнером в компанії Bryan Cave, яка, за словами хакерів, тісно співпрацює з ФБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА