19:53 12.01.2018

В Академії сухопутних військ ЗСУ готові до початку підготовки операторів Javelin і чекають на відповідну вказівку

2 хв читати
В Академії сухопутних військ ЗСУ готові до початку підготовки операторів Javelin і чекають на відповідну вказівку

Точної дати початку підготовки українських операторів ПТРК Javelin поки що немає, однак точиться дискусія щодо її початку, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби Національної академії сухопутних військ ЗСУ Антон Миронович.

"Наразі точиться дискусія, як організувати цю підготовку. Проте немає вказівки щодо організації таких заходів, так само, як і немає такого озброєння в Україні", - сказав він у коментарі в п'ятницю.

Водночас А.Миронович зазначив, що українська сторона готова розпочати таку підготовку в найкоротші терміни, однак поки що немає відповідного розпорядження, як і необхідних для цього іноземних інструкторів і зразків протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin.

"Як відомо, найближчим часом в Україну прибудуть 250 військовослужбовців із США. Проте в програмі підготовки, яка запланована разом із ними, поки що немає цієї мовної підготовки, про яку говорять ЗМІ. Не виключено, що вона може розпочатися найближчим часом, коли надійде відповідна вказівка", - наголосив керівник прес-служби.

А.Миронович також зазначив, що підготовка українських операторів ПТРК здійснюватиметься у рамках допомоги США Україні.

Раніше в п'ятницю українське інтернет-видання Ukrainian Military Pages повідомило, що у ЗСУ планують розпочати підготовку обслуги ПТРК Javelin. "Підготовка кандидатів розпочнеться з 15 січня на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П.Сагайдачного з проведення мовної підготовки з метою набуття необхідного рівня знання англійської мови", - йдеться в повідомленні.

Видання пише, що після завершення мовної підготовки "відібрані кандидати будуть направлені за кордон для проходження навчання з бойового застосування протитанкових ракетних комплексів".

Водночас керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони Олександр Паранюк повідомив у коментарі агентству"Інтерфакс-Україна", що підготовка українських військових інструкторами армій країн НАТО за різними напрямами триває вже не перший рік. "Третій рік поспіль на Яворівському полігоні триває підготовка наших військовослужбовців за різними спеціальностями підрозділів країн-членів НАТО", - сказав він.

О.Паранюк додав, що після свят на полігон прибудуть 250 військовослужбовців із США, які допоможуть у підготовці та перепідготовці українських військових. "Цього року три підрозділи ЗСУ пройдуть перепідготовку за різними стандартами НАТО. Це і нульова підготовка, і злагодженість дій у складі батальйону, і інше. Ми маємо бути готові до будь-яких викликів сучасності", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА