20:45 13.01.2018

Ракетний есмінець ВМС США "Карні" залишив Чорне море

2 хв читати
Ракетний есмінець ВМС США "Карні" залишив Чорне море

Американський ракетний есмінець "Карні" (USS Carney DDG64), оснащений системою ПРО "Іджіс", в суботу після восьмиденного перебування покинув акваторію Чорного моря, повідомили турецькі інформаційні портали, що публікують фотографії його проходження через протоку Босфор.

Як повідомлялося, корабель Військово-морських сил США типу "Арлі Берк", що несе окрім протиракет "Стандарт-2" також 56 крилатих ракет "Томагавк", 5 січня зайшов у Чорне море. Під час перебування він з 8 по 11 січня відвідав з візитом Одесу.

Морська авіація Військово-морських сил Збройних сил України провела в Чорному морі спільні тренування з есмінцем. За повідомленням прес-центру командування ВМС ЗСУ, мета цих тренувань полягала у відпрацюванні взаємодії відповідно до стандартів НАТО і підвищенні рівня сумісності.

Під час тренувань вертольоти українських ВМС Ка-27ПЧ і Ка-27пр здійснили понад 10 посадок на борт американського корабля, провели розвідку і спостереження за надводною обстановкою.

Останній раз есмінець "Карні" відвідував Чорне море в липні минулого року разом з ракетним крейсером ВМС США "Х'ю Сіті" (USS Hue City CG 66) для участі в американо-українських військових навчаннях "Сі Бриз" (Sea Breeze 2017).

В кінці листопада минулого року в Чорне море заходив американський ракетний есмінець "Джеймс Вільямс" (USS James Williams DDG95).

Після початку кризи на сході України в Чорне море регулярно заходять кораблі ВМС США і інших країн НАТО. Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більше 21 доби. При цьому загальний тоннаж військових судів нечорноморських держав не повинен перевищувати 30 тис. тонн.

"Карні" поряд з есмінцями ВМС США "Росс", "Дональд Кук" і "Портер", також оснащеними системою ПРО "Іджіс", які розміщені на постійній основі в Європі, разом з наземними базами ПРО "Іджіс" в Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА