13:52 15.01.2018

Активіста Балуха в окупованому Криму засудили на 5 років, Київ вимагає його звільнення

1 хв читати
Активіста Балуха в окупованому Криму засудили на 5 років, Київ вимагає його звільнення

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнення активіста Володимира Балуха, незаконно засудженого до п’яти років колонії в окупованому Криму, повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца.

"5 років за патріотизм... Окупант намагається знищити всіх патріотів України. Вимагаємо звільнення активіста В.Балуха", - написала вона на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, український фермер В.Балух був заарештований 8 грудня 2016 року у своєму домі в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому звинувачення у зберіганні боєприпасів.

Роздольненський райсуд Криму засудив українського активіста В.Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тисяч російських рублів. Захист українця заявив, що справу сфабриковано, а вирок буде оскаржено у вищих інстанціях.

Згідно з попереднім рішенням суду, В.Балух мав перебувати під арештом до 16 січня 2018 року.

1 грудня Роздольненський районний суд змінив В.Балуху запобіжний захід на домашній арешт на два місяці.

6 грудня В.Балуху висунули звинувачення за новою статтею - начебто за дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА