16:42 15.01.2018

Будівництво другої черги Музею жертв голодоморів розпочнеться в лютому і триватиме 2 роки

2 хв читати
Будівництво другої черги Музею жертв голодоморів розпочнеться в лютому і триватиме 2 роки

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що будівництво другої черги Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів" розпочнеться в лютому і триватиме два роки, супроводжувати проект доручено віце-прем'єр-міністрові Володимиру Кістіону.

Згідно з повідомленням прес-служби Кабінету Міністрів України, В.Гройсман у понеділок взяв участь у засіданні оргкомітету з підготовки до 85-х роковин голодомору, участь в якому взяв голова Адміністрації президента Ігор Райнін.

Під час засідання прем'єр зазначив, що завершення будівництва Меморіалу пам'яті жертв голодоморів є справою честі, на це в державному бюджеті на 2018 рік закладено 320 млн грн.

В.Гройсман вважає, що додаткові кошти можна залучити з міжнародних джерел.

"У лютому ми розпочинаємо роботи. За 24 місяці маємо здати об'єкт. Супроводжувати проект (добудови) доручаю віце-прем'єр-міністру Володимиру Кістіону... Наразі завдання - визначитися з ефективним використанням коштів", - наводить прес-служба слова В.Гройсмана.

План заходів передбачає проведення великих виставок і зустрічей - із метою доведення світу масштабів трагедії, а також проведення в листопаді 2018 року міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам голодомору. Групу з підготовки форуму очолив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

Глава уряду також підтримав ідею створення кінострічки, присвяченої темі голодомору, і наголосив на важливості вшанування пам'яті дослідників голодомору, передусім американського вченого Джеймса Мейса.

"Цього року потрібно відновити системну (дослідницьку) роботу щодо увічнення пам'яті мільйонів. На жаль, з 2010 року дослідження фактично припинили. Я був цим здивований... Такими темпами за три-п'ять років ми вже нічого не відновимо. Але ніхто не має права забути і применшити кількість людей, а особливо дітей, які були знищені. Тож всіх закликаю до системної роботи", - сказав прем'єр.

Як повідомляється на сайті президента, учасники засідання серед іншого обговорили питання спорудження в Києві пам'ятника видатному досліднику голодомору в Україні Дж.Мейсу, відновлення роботи зі створення Національної книги пам'яті жертв голодомору, видання історичних книжок, присвячених темі голодомору-геноциду українського народу.

Як повідомлялося, 21 листопада 2017 року В.Гройсман заявив, що проектна вартість будівництва другої черги музею "Меморіал жертв голодомору" становить 700 млн грн, з яких держава профінансує 50%, а решту - українські міста та меценати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА