20:40 15.01.2018

Генерал-губернатор Канади відвідає Україну в середу-четвер, зустрінеться з Порошенком

2 хв читати
Генерал-губернатор Канади відвідає Україну в середу-четвер, зустрінеться з Порошенком

Генерал-губернатор Канади Жулі Пейєтт (Julie Payette) планує відвідати Львів і Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Львівській області 17-18 січня цього року.

"Прем'єр-міністр Джастін Трюдо оголосив, що генерал-губернатор Жюлі Пейєтт вирушить в Україну та Латвію з 17 до 19 січня", - повідомляється в мікроблозі канадського прем'єра в соцмережі Twitter у понеділок.

Пізніше прес-служба генерал-губернатора Канади уточнила, що в середу, 17 січня Ж.Пейєтт прибуває до Львова, проте її офіційна програма розпочнеться наступного дня.

Вранці в четвер, 18 січня, Ж.Пейєтт і начальник штабу оборони Канади генерал Джонатан Венс (Jonathan Vance) планує відвідати Меморіал полеглим в АТО, а після цього зустрінуться з представниками Збройних сил України та Канади в Академії Військової служби правопорядку. "Канадська операція Unifier зіграла вирішальну роль у відкритті Академії ВСП у вересні 2017 року, після того, як її діяльність була припинена в 2012 році", - йдеться в повідомленні.

Як очікується, після цього Ж.Пейєтт відвідає Палац Потоцьких, де проведе зустріч із президентом України Петром Порошенком. Сторони обговорять "двосторонні відносини між Канадою та Україною і підтвердять підтримку України Канадою".

У четвер удень, 18 січня, генерал-губернатор Канади відвідає Міжнародний центр миротворчості та безпеки у с. Старичі Яворівського району Львівської області, щоб побачити операцію Unifier у дії. "Мета цієї місії - надати військову підготовку та допомогу в нарощуванні потенціалу Збройних сил України", - наголошується в повідомленні.

Увечері в четвер Ж.Пейєтт полишить Україну й вирушить до столиці Латвії, Риги.

Ж.Пейєтт була призначена 29-м генерал-губернатором Канади в липні 2017 року, обійняла посаду 2 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА