14:01 17.01.2018

У ЗСУ виступають за повернення військових судів

1 хв читати
У ЗСУ виступають за повернення військових судів

 В Україні слід відновити військові суди - заради забезпечення прав військовослужбовців компетентними суддями, заявляє начальник штабу - перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Сергій Наєв.

"Насамперед необхідно в найкоротші терміни створити військові суди, укомплектувати їх компетентними суддями. Суддями, які знають усю військову специфіку та які знають усе законодавство, яке регламентує діяльність армії", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Як відомо, на сьогодні військові суди діють у 13 країнах Європи - Великій Британії, Болгарії, Бельгії, Греції, Іспанії, Італії, Кіпрі, Люксембурзі, Нідерландах, Польщі, Португалії, Туреччині, Угорщині.

У свою чергу начальник юридичної служби Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Молотов зазначив, що вивчення військового права передбачене навчальною програмою лише двох вишів - Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

"Саме це і є джерелом проблеми захисту військовослужбовців - відсутність належної уваги до вивчення військового права у вищих навчальних закладах України. Як наслідок, після здобуття освіти у галузі правознавства молодий юрист починає крокувати шляхами юриспруденції, які одних приводять у судді, інших - в адвокати, а деяких - в прокурори. При цьому жоден із них не знайомий з питаннями військового права", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА