16:12 17.01.2018

Існування ОЗУ Януковича підтверджується 30 вироками судів - Луценко

2 хв читати
Існування ОЗУ Януковича підтверджується 30 вироками судів - Луценко

 Існування схеми розкрадання державних коштів організованим злочинним угрупованням екс-президента України Віктора Януковича та всіх причетних осіб, яке встановили правоохоронці, підтверджується 30 ухваленими судом вироками, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко

"Завдяки мозковому штурму всіх причетних до трирічної роботи осіб ми визначили правильний напрям, його результатом стали 30 судових вироків. За цими вироками засуджено 30 осіб - учасників злочинної схеми розкрадання, відмивання коштів у сумі $1,5 млрд. Від керівників маленьких підприємств, з яких розпочиналося відмивання коштів, до першого заступника міністра економіки. Усі вони засуджені та визнані членами ОЗУ, яке очолював Янукович, які завдали збитків державі у розмірі $1,5 млрд", - сказав він під час засідання парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони в середу в Києві.

За словами Ю.Луценка, цими судовими рішеннями встановлено понад 500 суб'єктів господарювання української та іноземної юрисдикції, "які брали участь у розкраданні та відмиванні коштів для ОЗУ Януковича".

"Кошти відмивалися на території країн Азії, на Кіпрі, в Латвії і потім заводилися в українські банки, де під тиском членів ОЗУ оформлялися облігації внутрішньої державної позики, які приносили 9% річного доходу у валюті. Цю схему підтвердили 30 рішень українських судів", - наголосив генпрокурор.

Ю.Луценко заявив, що має відповідь Держказначейства від 15 січня поточного року про зарахування на валютний рахунок у квітні 2017 року коштів у розмірі $1 млрд 117 млн 273,659 тис.

"У мене відповідь від Державного казначейства від 15.01 2018 року. 28 квітня 2017 року на валютний рахунок, відкритий на ім'я казначейства АТ "Ощадбанк", зараховано кошти в сумі 1 млрд 117 млн 273 тис. 659 доларів США з призначенням платежу "перерахування коштів" у виконання рішення Краматорського державного суду Донецької області", - сказав він.

Генпрокурор нагадав, що згідно з розпорядженням про освоєння цих коштів найбільша частина пішла на потреби Міністерства оборони України. На потреби Державної прикордонної служби України було перераховано 700 млн грн, зокрема 300 млн грн було витрачено на облаштування державного кордону.

Національна гвардія України отримала 900 млн грн, на які було придбано військову техніку. На потреби Національної поліції України було виділено 1,4 млрд грн для посилення діяльності патрульної служби.

"Я також пишаюся, що місцеві територіальні громади отримали кошти, новими дорогами я також пишаюся та іншими речами", - додав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА