19:15 17.01.2018

У США заявляють про розробку в РФ нової атомної торпеди

2 хв читати
У США заявляють про розробку в РФ нової атомної торпеди

Росія веде роботу над створенням своєї першої автономної ядерної торпеди, повідомляють в середу американські ЗМІ.

У проекті "Огляду ядерної політики", підготовленому Пентагоном і направленому президентові США Дональду Трампу, зокрема, йдеться про "нову міжконтинентальну ядерну підводну автономну торпеду", повідомляє радіостанція "Голос Америки" з посиланням на The New York Times.

У діаграмі, названій "Нові ядерні засоби доставки останнього десятиліття", ця торпеда фігурує під кодовою назвою "Статус-6", наголошується в повідомленні.

У Вашингтоні припускають, що апарат може управлятися штучним інтелектом і зможе завдати удару по США, навіть якщо зв'язок з Москвою буде втрачений, йдеться в повідомленні.

У проекті "Огляду ядерної політики" дії Москви називаються настільки дестабілізуючими, що США можуть бути змушені відмовитися від взятого колишнім президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою зобов'язання скоротити роль і розмір американського ядерного арсеналу, зазначає The New York Times.

У вступі до доповіді міністр оборони США Джеймс Меттіс зазначає, що Росія бере на озброєння "військові стратегії та засоби, які покладаються на ядерну ескалацію для досягнення успіху".

"Ці події укупі з російським вторгненням до Криму і ядерними погрозами проти наших союзників свідчать про неприкрите повернення Москви до конкуренції великих держав", - зазначає глава Пентагону, якого цитує радіостанція.

У повідомленні також йдеться, що проект американської стратегії включає виробництво нового покоління компактного ядерної зброї малої потужності. Деякі види зброї такого типу знаходилися в стадії розробки в роки президентства Б.Обами.

Стратегія передбачає також створення інших нових видів американської ядерної зброї. Проект документа закликає до "прискореного створення" крилатої ракети, яка буде запускатися з підводних човнів, пише The New York Times. Проект також закликає до розробки в США боєголовки малої потужності для балістичних ракет, що запускаються з підводних човнів.

Остаточна версія огляду повинна з'явитися найближчими тижнями і буде являти собою новий погляд на ядерну стратегію США, відзначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА