20:13 17.01.2018

ДП "Антонов" звинувачує Кабмін і прем'єра в перешкоджанні роботі підприємства

2 хв читати
ДП "Антонов" звинувачує Кабмін і прем'єра в перешкоджанні роботі підприємства

ДП "Антонов" звинувачує Кабінет Міністрів на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у відсутності підтримки та спробах "будь-якими шляхами" ускладнити роботу цього найбільшого підприємства вітчизняного авіабудування.

"Замість того щоб фінансувати запуск серійного виробництва пасажирських літаків, як це було обіцяно ще у 2016 році, Володимир Гройсман та його Кабінет Міністрів пропонують вилучити значну частину зароблених коштів для вирішення проблем інших підприємств концерну, всупереч думці керівництва "Укроборонпрому", - йдеться у відкритому листі підприємства у середу.

На думку ДП, такі заходи призведуть до зриву міжнародних домовленостей щодо виробництва Ан-132D, модернізації Ан-70, а також до зупинення розробки ударного безпілотника "Горлиця", яку "Антонов" здійснює власним коштом.

"У таких умовах доцільне ухвалення державної програми виведення з кризи найважливіших підприємств ОПК, що фінансуються з бюджету країни", - наголошується в листі за підписом президента підприємства Олександра Кривоконя.

ДП "Антонов" у січні-вересні 2017 року скоротило чистий прибуток за українськими стандартами бухгалтерського обліку (УСБУ) на 60,3% порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 28,78 млн грн. Його чистий дохід за 9 міс.-2017 зріс на 56,2% - до 3 млрд 737,1 млн грн.

У 2016 році чистий прибуток "Антонова" за УСБУ зріс у 4,1 разу - до 178,1 млн грн при скороченні чистого доходу на 0,2% - до 3,64 млрд грн.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує зобов'язати підприємства з держчасткою спрямувати на виплату дивідендів 75% чистого прибутку за 2017 рік, тоді як норматив, встановлений для розподілу прибутку за 2016 рік, становив 50%.

Згідно з проектом постанови Кабінету Міністрів, який МЕРТ оприлюднив у грудні на своєму сайті, виняток, як і попереднього року, пропонується зробити для Ощадбанку та ПАТ "Укргідроенерго": вони повинні будуть виплатити до держбюджету дивіденди в розмірі 30% прибутку за 2017 рік - мінімальний допустимий розмір відповідно до закону про управління об'єктами держвласності.

Ще в листопаді міністерство пропонувало норму дивідендів на рівні 50%, оскільки такий показник було закладено до проекту держбюджету. Однак під час доопрацювання держбюджету-2018 до другого читання уряд 1 грудня дав доручення переглянути цей норматив у бік підвищення для збалансування держбюджету-2018.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА