21:24 17.01.2018

Виконавчий директор TI Юрчишин розповів про обговорення з Порошенком антикорупційних заходів

2 хв читати
Виконавчий директор TI Юрчишин розповів про обговорення з Порошенком антикорупційних заходів

Представники громадянського суспільства та неурядових організацій обговорили з президентом України Петром Порошенком низку проблем у сфері боротьби з корупцією, розповів присутній на обговоренні виконавчий директор організації "Transparency International Україна" (TI) Ярослав Юрчишин.

За його словами, під час зустрічі сторони дійшли згоди про необхідність забезпечити створюваний Антикорупційний суд законодавчою базою вже до березня поточного року. "Дискусії щодо окремих положень у парламенті доцільні, ультиматуми з будь-яких сторін - ні. Спільна мета - повна відповідність законодавству та рекомендаціям Венеціанської комісії, але лише її (рекомендаціям - ІФ)", - написав Я.Юрчишин у соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками зустрічі.

Також він підтвердив, що П.Порошенко однозначно виступає за скасування обов'язкового декларування майна та доходів антикорупційними активістами і що "його політична сила" вносить це питання до порядку денного. "Так, політики вимагають ширшого звіту від громадських організацій, але який саме це має бути звіт - треба узгодити з ГО. Чи в парламентській дискусії, чи в інший спосіб. Але теж не відкладаючи до квітня", - пояснив виконавчий директор TI.

За словами Я.Юрчишина, П.Порошенко пообіцяв підписати прийнятий Верховною Радою 21 грудня законопроект №4738-д про моніторинг державних закупівель (моніторинг системи Prozorro), "хоча отримав різні оцінки щодо нього".

Представник TI розповів, що на зустрічі також обговорювався широкий спектр інших питань - "від національної безпеки до громадянської освіти", але не уточнив деталей.

"Резюме - є розуміння про спільність викликів і бажання шукати синергію ... Розмова була щира, з емоційними оцінками та дискусіями", - резюмував Я.Юрчишин.

Як повідомлялося, координатор виборчих програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська раніше розповіла, що в середу відбулася перша у 2018 році зустріч неурядових організацій із президентом, на якій було узгоджено, зокрема, низку позицій, важливих напередодні президентських і парламентських виборів, запланованих в Україні на наступний 2019 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА