10:51 18.01.2018

Матіос критикує законопроект щодо Донбасу, що розглядають у Раді цими днями

2 хв читати
Матіос критикує законопроект щодо Донбасу, що розглядають у Раді цими днями

Законопроект про забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу (№7163) недопрацьований і містить "юридичні міни", вважає головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"У цьому законі стільки підводних юридичних мін, що призведуть до апокаліпсису для окремих людей Донбасу - у вигляді неможливості застосування цих норм у повсякденному житті ... я не бачив жодного депутата, який би на зупинці або у черзі на КПВВ поцікавився думкою про цей законопроект у місцевих жителів. Депутати ухвалюють те, що не сприймають люди, те, що неможливо втілити в життя ", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" у середу ввечері.

Розповідаючи про можливу перспективу запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, А.Матіос звернувся до всіх чиновникам із закликом роз'яснити, хто саме буде "спостерігати, разом стояти з миротворцями, які зайдуть на окуповану територію".

"Я не почув з усіх поправок, хто курируватиме миротворчий контингент, який, як очікується, становитиме близько 30 тис військових з інших країн. Військова прокуратура, депутати?", - сказав він.

При цьому А.Матіос наголосив: "Це говорить про виключно поверхневий та популістський підхід".

"Але якщо закон буде ухвалено, ми змушені будемо втілювати фантазії народних депутатів. Будь-які. Тому, що фантазії представників "Самопомочі" нічим не відрізняються від фантазій секретарів окремих комітетів. І там, і там вони в окремих випадках абсурдні", - додав головний військовий прокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА