20:07 18.01.2018

Human Rights Watch назвала Трампа "катастрофою" для прав людини

2 хв читати
Human Rights Watch назвала Трампа "катастрофою" для прав людини

На думку глави Human Rights Watch, ставлення Трампа до прав людини призводить до погіршення ситуації в інших країнах, наприклад в Росії і Китаї

Ставлення Дональда Трампа до прав людини в перший рік його президентства стало катастрофою, що сприяло загостренню проблем в цій галузі в Китаї і Росії, заявив в інтерв'ю Reuters глава Human Rights Watch (HRW) Кеннет Рот.

Глава HWR дав інтерв'ю напередодні щорічного звіту організації, який буде представлений в Парижі. За його словами, Велика Британія відвернута виходом з Євросоюзу, а США в основному не присутні в сфері прав людини, тому дірку, що утворилася, слід закрити президенту Франції Емманюелю Макрону.

"Трамп був катастрофою для руху на захист прав людини, почасти тому, що у нього, як видно, є ненаситне бажання наймати людей, які могли б керувати без стримувань і противаг демократії", - висловився глава HRW. На думку Рота, Трамп і сам хотів би так робити.

"Для нашого руху це ускладнює підтримку прав людини, тому що наша основна сила - в можливості присоромити зловживаючі держави", - підкреслив Рот. Після того як Трамп, за повідомленнями ЗМІ, назвав африканські країни "брудними дірами", президент США "побачив політичні переваги в тому, щоб бути расистом", поскаржився глава організації. Глава HRW торкнувся також лідерів Росії і Китаю, які влаштували "інтенсивний розгін" політичних опонентів.

Говорячи про нового французького лідера, Кеннет Рот зазначив, що Макрон жорстко висловлювався про ситуацію з правами людини на зустрічах з президентом Володимиром Путіним, президентами Туреччини та Венесуели Реджепом Ердоганом і Ніколасом Мадуро, але у всіх інших випадках "виглядав слабо". Він зазначив, що під час візиту Макрона в Китай президент Франції навряд чи говорив про права людини, він також не зміг підтримати розслідування дій Саудівської Аравії в Ємені. "Легко захищати права людини, коли це безкоштовно, коли за це немає реальної плати, але не коли ти маєш справу з китайськими або саудівськими контрактами", - зіронізував Рот.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА