16:09 19.01.2018

Поліцейські затримали членів ОЗУ та звільнили взятого заради викупу заручника на Донеччині

2 хв читати
Поліцейські затримали членів ОЗУ та звільнили взятого заради викупу заручника на Донеччині

У ході спецоперації співробітники карного розшуку, слідчого управління та спецпідрозділу КОРД затримали чотирьох учасників групи, які захопили й утримували людину з метою викупу, повідомляє прес-служба МВС України.

"Зловмисники вчинили низку тяжких правопорушень у Донецькій області та планували злочини в інших областях України. Щоб нейтралізувати озброєне угруповання, оперативники працювали під прикриттям", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю вдень на сторінці МВС у соцмережі Facebook.

Так, минулого року співробітники управління карного розшуку поліції Донецької області отримали оперативну інформацію про місцевого жителя, який планує найняти людей для скоєння злочинів. Поліцейські почали збирати докази протиправної діяльності ще на стадії формування групи.

"Учора, на замовлення організатора, члени угруповання викрали підприємця із Селидового. Чоловіка виманили на склади під приводом оформлення оренди, схопили і, погрожуючи зброєю, з мішком на голові вивезли до Костянтинівки. Далі зв'язали скотчем і тримали в промзоні, залякуючи вбивством і вимагаючи гроші. Життя людини оцінили у 20 тис. доларів", - інформують у відомстві та додають, що розробка злочинного плану і його реалізація "відбувалися під невидимим, але пильним контролем поліції".

Коли на місце прибув замовник, щоб особисто "вибивати" викуп, поліцейські оточили приміщення і пішли на штурм. У зв'язку з тим, що викрадачі були озброєні, в спецоперації з затримання були задіяні бійці штурмового загону Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД).

"Операція тривала кілька хвилин. Усіх членів організованої злочинної групи, зокрема замовника, затримали на місці злочину, а заручника врятували. Чоловік не постраждав. Усі члени угруповання - жителі Донецької області. З’ясовано, що вони причетні також до нападу на жителя Покровського району та заподіяння йому тілесних ушкоджень", - ідеться в інформації.

Крім того, додають у МВС, відомо, що бандити планували нові злочини на території Донецької та сусідніх областей. Наразі за місцем проживання затриманих проводяться обшуки, вилучено автомобіль, яким пересувалися зловмисники, і вогнепальну зброю, зокрема пістолет.

Підозрюваних затримали. Попередньо їм інкримінується ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення люд

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА