06:41 20.01.2018

Україна закликає ЮНЕСКО вжити невідкладних заходів задля збереження Ханського палацу в Бахчисараї

2 хв читати
Україна закликає ЮНЕСКО вжити невідкладних заходів задля збереження Ханського палацу в Бахчисараї

Україна закликає ЮНЕСКО вжити невідкладних заходів для запобігання загрози знищення Ханського палацу в Бахчисараї, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Критична ситуація навколо Ханського палацу в Бахчисараї стала головною темою спеціального засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, яке відбулося в Міністерстві закордонних справ 19 січня", - сказано в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

Захід відбувся під головуванням глави Нацкомісії Сергія Кислиці за участю заступника міністра культури України Тамари Мазур, глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, представників причетних міністерств і відомств, експертів Українського національного комітету ІКОМОС, Українського національного комітету "Блакитний щит", ІККРОМ в Україні.

Учасники засідання констатували, що ситуація в області культури на території окупованого Росією Криму викликає глибоке занепокоєння та обурення діями російської окупаційної влади, які фактично проводять масовий, добре спланований наступ на унікальний мультикультуралізм на Кримському півострові.

"Про такі агресивні дії яскраво свідчать т.зв." Реставраційні роботи" на території пам'ятки національного значення України, невід'ємної частини культурної спадщини кримськотатарського народу - Ханського палацу в Бахчисараї, що представляють реальну загрозу знищення історичної і культурної цінності цього пам'ятника, включеного до Попереднього списку для внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ще в 2003 році", відзначили учасники засідання.

За результатами обговорення проблеми учасники вирішили вжити додаткових заходів з метою мобілізації міжнародних зусиль, перш за все по лінії ЮНЕСКО, для збереження Ханського палацу в Бахчисараї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА