08:54 20.01.2018

Сеул вимагає від Пхеньяна пояснити відкликання однієї зі своїх делегацій

1 хв читати
Сеул вимагає від Пхеньяна пояснити відкликання однієї зі своїх делегацій

Південна Корея зажадала, щоб КНДР пояснила, чому була скасована поїздка північнокорейських фахівців, які повинні були підготувати візит музикантів на час Зимових Ігор-2018. Про це заявив міністр об'єднання Південної Кореї Чо Мін Гюн, повідомляє агентство Yonhap.

За його словами, відповідний документ був направлений Північної Кореї по лінії спецзв'язку з селі Пханмунджон, на лінії розмежування вогню.

Про скасування візиту фахівців з КНДР стало відомо 19 січня. До складу делегації повинні були увійти сім чоловік, включаючи Хен Сонг Вол, учасницю жіночого вокального ансамблю, який був створений в 2012 році за наказом лідера КНДР Кім Чен Ина.

У понеділок, 15 січня, відбулися переговори між Сеулом і Пхеньяном, за підсумками яких сторони домовилися, що на Олімпійські ігри з Північної Кореї приїдуть 140 музикантів оркестру "Самджун" та інші діячі мистецтва. У Сеулі гарантували безпеку артистів.

Кім Чен Ин у новорічному повідомленні заявив, що КНДР готова взяти участь в Зимових Іграх в Пхьончхані. Він також закликав Південну Корею знизити військову напругу на Корейському півострові. Після цього відбулися перші за майже три роки переговори між Сеулом і Пхеньяном. Сторони також дійшли згоди, що на відкритті і закритті Ігор виступить спільна делегація КНДР і Південної Кореї.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА