13:28 20.01.2018

У МАУ прокоментували ситуацію з літаком рейсу "Київ – Херсон", який здійснив посадку в Одесі

2 хв читати
У МАУ прокоментували ситуацію з літаком рейсу "Київ – Херсон", який здійснив посадку в Одесі

Літак за маршрутом "Київ – Херсон" (авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", МАУ, Київ) 19 січня приземлився в аеропорту Одеси через негоду.

Як повідомила прес-служба компанії, рейс PS045 з 44 пасажирами на борту виконувався за маршрутом Київ - Херсон на літаку Embraer-145 авіакомпанії-партнера. Під час польоту погодні умови в аеропорту Херсона погіршилися, був густий туман.

Компанія зазначає, що мінімальна видимість для безпечної посадки в аеропорту Херсона становить 1100 метрів. Під час наближення літака до аеропорту для посадки видимість становила від 150 до 200 метрів, а за півгодини очікування в повітрі зменшилася до критичних 50 метрів, що в 22 рази менше необхідного мінімуму для здійснення приземлення.

"Диспетчери управління повітряного руху та екіпаж ухвалили рішення про посадку літака на запасний аеродром - в Міжнародному аеропорту Одеси. Посадка літака була виконана в штатному режимі, була безаварійною і без зауважень. Пасажирам було надано повний сервіс на час очікування подальшого вильоту рейсу - проживання в готелі, гаряче харчування та напої. Частина пасажирів відмовилася від запропонованого сервісу та подальшого польоту і вирішила добиратися до Херсона самостійно альтернативним транспортом. Після поліпшення погодних умов літак вилетів в аеропорт призначення – Херсон", - йдеться в повідомленні.

МАУ - провідний український авіаперевізник; компанію засновано в 1992 році. З'єднує Україну з 80+ столицями і ключовими містами Європи, Азії, Африки, Америки, Близького Сходу та країн СНД, а також забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів більш ніж у 3 тис. міст світу.

МАУ виконує понад 1,1 тис. регулярних рейсів на тиждень. Флот налічує 42 авіалайнери різних модифікацій. Базовими є міжнародний аеропорт "Бориспіль" (KBP).

Одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА