08:11 22.01.2018

Від заарештованих в Саудівській Аравії принців зажадали $ 100 млрд

2 хв читати

Десятки затриманих в Саудівській Аравії принців і мільярдерів погодилися заплатити за свою свободу. В цілому держава розраховує отримати від заарештованих, що містяться в готелі "Рітц Карлтон", більше $ 100 млрд

Як повідомляє агентство Bloomberg, представники влади Саудівської Аравії завершують переговори з принцами і мільярдерами, які протягом останніх місяців перебувають під арештом у готелі "Рітц Карлтон" в Ер-Ріяді. Вказується, що 90 осіб уже прийняли умови і вийшли на свободу, 5 обмірковують зроблену їм пропозицію. Небажаючі платити (їх близько 90) знайомляться з висунутими звинуваченнями і ризикують постати перед судом.

Номери в готелі зарезервовані до 14 лютого, проте, як стверджує представник влади, переговори з заарештованими планується завершити до кінця січня. Всього королівство має намір отримати від заарештованих понад $ 100 млрд, вказує агентство.

Генеральний прокурор Саудівської Аравії шейх Сауд аль Моджеб у відповідь на критику на свою адресу заявив, що "настала нова ера боротьби з корупцією". Вилучення у затриманих коштів, нерухомості і цінних паперів є частиною цієї боротьби.

Усього по антикорупційній справі були затримані близько 350 осіб. Деякі з них швидко покинули "Рітц Карлтон" і були переведені в статус свідків у справі. Іншим довелося стати в'язнями готелю, в якому вони можуть користуватися послугами дорогого ресторану, фітнес-клубу, спа, а також боулінгу.

У минулому році були затримані десятки членів королівської сім'ї - як діючих, так і колишніх високопоставлених чиновників - в рамках кампанії по боротьбі з корупцією. Серед них опинився в тому числі племінник короля Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд, чий статок оцінюється в $ 16,8 млрд. За його свободу влада зажадала близько $ 6 млрд, стверджувало видання Wall Street Journal. Чи погодився бізнесмен на ці умови, залишається невідомим.

Аль-Валід через компанію Kingdom Holding Co. володіє частками в Twitter, Citigroup, Four Seasons Hotels & Resorts. Ринкова вартість холдингу оцінюється в $ 8,7 млрд,

У кінці листопада на свободу вийшов принц Мітаб бен Абдалла, він заплатив в рамках угоди з владою більше $ 1 млрд.

11 січня влада також заявила про те, що бере під управління будівельний конгломерат Suadi Binladin Group, який належав родичам колишнього ватажка терористичного угрупування "Аль-Каїда" Усами бен Ладена. Інформації про арешти її представників не надходило.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Палата представників США відхилила всі поправки до законопроєкту про допомогу Україні

Литва передала Україні легкий штурмовик L-39 Albatros

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА