14:42 24.01.2018

Пімахова заявила про завершення слідчих дій НАБУ, підозру не вручено

3 хв читати

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили слідчі дії в квартирі першого заступника голови Державної міграційної служби (ДМС) України Діни Пімахової, підозру їй не вручили.

"Слідчі дії завершилися...Підозру не вручали", - сказала Д.Пімахова журналістам у середу.

За її словами, співробітники НАБУ висадили двері в її житлі, не дочекавшись приїзду адвокатів.

Д.Пімахова повідомила, що надала повний доступ до всіх речей. "Співробітники НАБУ провели детальний обшук. Ніяких незаконних речей не було, немає і не може бути, тому що ніяких незаконних дій з мого боку не було. Слідчі дії завершені, далі буде слідство", - пояснила вона, запевнивши, що сприятиме слідству у повному обсязі НАБУ.

Відповідаючи на запитання про вручення їй повідомлення про підозру, перший заступник голови ДМС сказала: "Ні про жодні підозри не йдеться. На сьогоднішній день я відкрито сказала слідству, що я готова приходити (на допити - ІФ)".

Вона розцінює це як "якусь помсту" за дії стосовно співробітника НАБУ Сергія Тітенкова.

Як повідомлялося, з ранку в середу співробітники НАБУ проводили обшук у першого заступника голови ДМС Д.Пімахової.

Наприкінці листопада 2017 року Державна міграційна служба України (ДМС) заявила про затримання агента НАБУ С.Тітенкова при спробі надання хабара першій заступниці голови ДМСУ Д.Пімахової. "Протягом кількох місяців агент НАБУ ... неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності", - заявили у відомстві.

За інформацією ДМС, Д.Пімахова звернулася із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабар, після чого правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи. "У результаті при спробі передати першу частину хабара в розмірі $15 тис. агента НАБУ затримали на місці скоєння злочину співробітники СБУ. Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст.370 Кримінального кодексу - "провокація підкупу", - заявили у відомстві.

У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ДМС на хабар, а Генпрокуратура і СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМС, затримавши 29 листопада їхнього детектива, який працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді відбулася "спланована диверсія" стосовно працівників Бюро і САП, реалізована СБУ і санкціонована генпрокурором.

У середині грудня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що кримінальне провадження щодо Д.Пімахової відкрито, але до логічного завершення воно не буде доведено через проведену Службою безпеки України спецоперацію.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що готовий підтримати обвинувачення проти першого заступника голови Держміграційної служби, якщо керівник САП ухвалить таке рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА