14:09 25.01.2018

Приватизація стратегічних держоб'єктів вкрай важлива для інфраструктурної галузі - Омелян

2 хв читати
Приватизація стратегічних держоб'єктів вкрай важлива для інфраструктурної галузі - Омелян

Дозвіл на приватизацію так званих державних стратегічних об'єктів вкрай важливий для інфраструктурної галузі України, вважає міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Мова йде про морські порти, це також багато речей, пов'язаних з автодорожнім комплексом, з авіацією. Фактично ми маємо ситуацію, коли державні активи заморожені, максимум - вони здаються в оренду на дуже невигідною для держави ставкою орендної плати і це несе істотні збитки. Ми ж хочемо привести в Україну стратегічні світові компанії і повністю інтегруватися в світову економіку", - повідомив він агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер у Давосі в кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука.

Цієї мети, за словами міністра, можна досягти шляхом інфраструктурних проектів в першу чергу, і ці проекти цікаві інвесторам.

"Ми вже проводимо консультації з потенційними інвесторами, щоб не було так, коли буде ухвалено закон про концесію, ми ще рік будемо до неї готуватися. Ми хочемо, щоб всі частини мозаїки зібралися одночасно", - уточнив В.Омелян.

Міністр нагадав, що є прихильником ідеї концесії найбільших українських морських портів.

"Модельними для концесії є середні українські порти "Ольвія" і "Херсон". Їхня перевага в тому, що вони повністю в державній власності без будь-яких орендних відносин. На них ми просто відпрацюємо модель і зможемо перейти до таких портів, як "Чорноморськ" і "Южний". Решта маленькі порти повинні бути продані, наприклад Усть-Дунайський Білгород-Дністровський ", - пояснив глава Мінінфраструктури України.

Раніше В.Омелян неодноразово наполягав на необхідності якнайшвидшого прийняття рішень про приватизацію і запуску законодавчої бази щодо концесії майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА