14:45 25.01.2018

Київ чекає відповіді РНБО про можливість санкцій щодо "Укррослізингу", заперечує борг у судах - Кличко

2 хв читати
Київ чекає відповіді РНБО про можливість санкцій щодо "Укррослізингу", заперечує борг у судах - Кличко

Влада Києва очікує від Ради національної безпеки і оборони (РНБО) відповіді на звернення про можливість застосування санкцій до компанії "Укррослізинг" (Київ), на користь якої наразі виконавча служба намагається стягнути 1,96 млрд грн боргу, що утворився в 2010-2013 рр. за поставлені "Укррослізингом" Київському метрополітену 100 вагонів, повідомив столичний мер Віталій Кличко.

"Я зараз звернувся до РНБО, до президента України, щоб компанію "Укррослізинг" визнали чи не визнали, дали відповідь - чи потрапляє вона під санкції. Ті гроші, які з нас стягує виконавча служба, заблокувавши рахунки Київського метрополітену, ми зараз оскаржуємо в судах", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Давосі в кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука.

Раніше видання Liga.net повідомило про те, що з поточного року єдиним бенефіціаром компанії "Укррослізинг" став українсько-російський бізнесмен Павло Фукс, який, таким чином, перекупив борг Києва за поставлені вагони.

ТОВ "Укррослізинг" зі статутним капіталом 52,56 млн грн створено в листопаді 2008 року. 100% в ній належить кіпрській Ukrrosleasing Cyprus Limited, а кінцевим бенефіціаром, відповідно до держреєстру, в даний час є П.Фукс.

Як повідомлялося, в липні 2009 року "Укррослізинг" виграв тендер на постачання Київському метрополітену в лізинг 100 вагонів метро протягом 2009-2014 рр.

Вагони закуповувалися за рахунок коштів ЄБРР. Столичний метрополітен за період з 19 березня 2010 року по 28 лютого 2013 року одержав 100 вагонів, в тому числі 25 од. виробництва Крюківського вагонзаводу (Кременчук), 33 од. виробництва "Вагонмаш" і 42 "Метровагонмаш" (обидва - РФ).

Однак в період з 2010-го по 2013-й роки Київ заборгував цій компанії майже 2 млрд грн, і за позовом "Укррослізинг" суд заарештував вагони. Виконавча служба за постановою суду заарештувала рахунки КП "Київський метрополітен", а в серпні минулого року суд дозволив стягнути ці кошти з рахунків КМДА.

Раніше в Київраді розцінювали дії "Укррослізинг" як структури безпосередньо афілійованої з країною-агресором - Російською Федерацією, тому зверталися до української влади з клопотанням про застосування санкцій щодо "Укррослізингу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА