19:08 25.01.2018

Київ направив МЗС РФ ноту протесту з огляду на протиправне направлення чергового "гумконвою" на Донбас

1 хв читати
Київ направив МЗС РФ ноту протесту з огляду на протиправне направлення чергового "гумконвою" на Донбас

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з протиправним направленням Російською Федерацією чергового так званого гуманітарного конвою на тимчасово окуповану територію Донбасу.

Як повідомляє в четвер прес-служба МЗС України, 25 січня 2018 російська сторона вкотре здійснила незаконне переміщення на територію України через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" (Ростовська обл., РФ) двох колон загальною кількістю 40 автомобілів під приводом доставки "гуманітарного вантажу" населенню Донецької та Луганської областей України.

"Російський вантаж було переміщено всупереч нормам і принципам міжнародного права та раніше узгодженим умовам і модальностям між двома сторонами, а також без офіційної згоди української сторони та з порушенням вимог законодавства України. Вказаний конвой вкотре перетнув державний кордон через тимчасово неконтрольовані українською владою ділянки та без участі МКЧХ", - йдеться в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою припинити вчинення протиправних дій і неухильно дотримуватися міжнародних норм та законодавства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА