19:17 25.01.2018

Лукашенко скасував "дармоїдський збір"

2 хв читати
Лукашенко скасував "дармоїдський збір"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет №1, яким передбачено скасування "дармоїдського збору" з безробітних, повідомляє прес-служба глави держави.

"До нового декрету не ввійшли норми про стягування з працездатних непрацюючих громадян збору на фінансування державних витрат. При цьому особи, що раніше визнавалися платниками цього збору, звільнені від його сплати", - відзначили в прес-службі.

Там підкреслили, що документ передбачає "концептуально інший підхід", спрямований на стимулювання працездатних непрацюючих громадян до легальної зайнятості. Так, з 1 січня 2019 року безробітні будуть сплачувати субсидовані державою послуги з їх повної вартості. Конкретний перелік таких послуг доручено визначити уряду.

Також для реалізації декрету урядом буде вжито низку постанов, якими будуть, в тому числі, визначені порядок віднесення працездатних громадян до не зайнятих у економіці, перелік послуг, що надаються даним громадянам за повною вартістю, порядок розрахунку плати за ці послуги та інші питання. Крім того, продовжили в прес-службі, передбачається вжиття заходів, спрямованих на активізацію профілактичної роботи з працездатними непрацюючими громадянами, що ведуть асоціальний спосіб життя; діяльності податкових органів щодо виявлення і оподаткуванню прихованих доходів фізичних осіб.

Декрет набуває чинності після його офіційного опублікування.

Раніше в Білорусії декретом "Про попередження соціального утриманства" було встановлено ​​обов'язок громадян країни і постійно проживаючих в країні іноземних громадян, які не брали участі у фінансуванні державних витрат або брали участь в такому фінансуванні менше 183 календарних днів (півроку - ІФ), зі сплати збору в розмірі 20 базових величин.

Ухвалення даного декрету викликало активний протест громадян, які звинуватили владу країни в обмеженні своїх прав. Так, в минулих лютому і березні в низці великих міст Білорусі пройшли не санкціоновані владою марші "недармоїдів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА