07:56 26.01.2018

Російські військові займаються контрабандою сигарет в Європейський союз

3 хв читати
Російські військові займаються контрабандою сигарет в Європейський союз

Російські військові займаються контрабандою сигарет з Сирії в Абхазію, а далі в країни Європейського союзу, переконана народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко" Ірина Фриз.

"Розвиток ситуації навколо судна Whisper, яке було затримано поблизу Одеси з вантажем контрабанди  ВМСУ і ДПАУ ... На борту знаходилися сигарети марки "Mikado", це ми чітко бачимо на відео сюжету ТСН (0:44). До Японії, зрозуміло, вони не мають ніякого відношення. Ця марка випускається в Йорданії. Продаються вони в основному в Ірані і ... Сирії! Whisper віз вантаж з окупованої Очамчіри (Абхазія), де знаходиться російська військова база", - написала вона на своїй сторінці в четвер увечері.

Нардеп підкреслила, що за інформацією українських аналітиків російські військові з Сирії перевозять сигарети контрабандним шляхом до окупованої Абхазії, а звідти - в Європейський Союз.

"Звичайно, існує ймовірність того, що в окупованій Абхазії здійснюється підробка йорданських сигарет. Утім, причетність російських військовослужбовців (як мінімум з Очамчіри) до контрабанди фальсифікату в Європейський Союз важко спростувати, як і факт використання окупованої території для виробництва фальсифікату", додала І. Фриз.

Нардеп підсумувала, що російські окупаційні сили в Очамчирі займаються контрабандою підакцизних товарів в Європейський Союз "і якби екіпаж Whisper не зламався в наших водах, ця контрабандна схема так і залишилася б невідомою".

Як повідомлялося, 1 січня 2018 ракетний катер "Прилуки" Військово-Морських сил України був змушений відкрити попереджувальний вогонь по судну під прапором Танзанії, яке запідозрили в перевезенні наркотиків, повідомили у відомстві. Інцидент стався в останні години 2017 року в територіальних водах України біля Одеської області.

"Судно-порушник було виявлено технічними засобами спостереження на траверзі нп Курортне в межах територіальних вод України, на виклик не відповідало, тому ракетний катер "Прилуки" почав його переслідування. З'ясувавши безперспективність спроби втечі від українського військового катера, судно вийшло на зв'язок і було опитано згідно процедур, встановлених міжнародним морським правом. Однак судно-порушник вимоги зупинитися не виконало. З метою примусу до припинення протиправних дій ракетний катер "Прилуки" відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки по курсу судна, яке було зупинено і відконвойоване в порт Одеса", - сказано в повідомленні на сторінці ВМС в Facebook.

Припинення незаконних дій іноземного судна в територіальних водах України здійснювалося за підтримки броньованих артилерійських катерів "Аккерман" і "Бердянськ" з оглядової командою на борту, а також катерів морської охорони Державної прикордонної служби України з представниками СБУ на борту.

"За результатами перевірки спільної групи у складі співробітників Держприкордонслужби та СБУ на судні було виявлено одна тисяча сімсот тридцять сім ящиків сигарет без акцизних марок. Документи на виявлений вантаж були відсутні. Крім того, було встановлено, що у двох з 11 членів екіпажу були відсутні паспорти моряків", заявили в прес -службі Держприкордонслужби України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА