12:09 26.01.2018

У Києві презентували посібник для вчителів про трагедію в Бабиному Яру

1 хв читати
У Києві презентували посібник для вчителів про трагедію в Бабиному Яру

У Києві напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв голокосту презентували методичний посібник для вчителів середніх шкіл "Бабин Яр: Пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя".

Як розповів на брифінгу в п'ятницю в Києві глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович, кілька екземплярів посібника було віддруковано в 2017 році.

"Цього року ми плануємо його розмножити. Ця книжка допоможе вчителям розповідати про цю складну тему в школах. На жаль, учителям бракує методичних матеріалів для викладання в школах тем, які тривалий час замовчувалися за радянських часів. Однією з таких тем є трагедія в Бабиному Яру", - сказав він.

У свою чергу директор Українського центру вивчення історії голокосту Анатолій Подольський зазначив, що над посібником працював колектив авторів, книжка є результатом співпраці державних і недержавних інституцій.

"Це збірка навчально-методичних розробок шкільних занять на основі віртуальної виставки і документального фільму. Це приклад потужного освітнього ресурсу, який складається з трьох компонентів - виставки, фільму і цього путівника для вчителя", - розповів він.

На сьогодні видано 1 тис. екземплярів посібника, в разі потреби буде додатковий наклад. В електронному вигляді книжка доступна на сайті Українського інституту національної пам'яті.

Міжнародний день пам'яті жертв голокосту відзначають щороку 27 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА