19:13 30.01.2018

Будівництво готелю на Замковій горі в Києві призупинено

3 хв читати
Будівництво готелю на Замковій горі в Києві призупинено

Будівництво багатоповерхового готелю на Андріївському узвозі, 14-16 на території пам'ятки містобудування національного значення "Замкова гора" призупинено, повідомив керівник юридичного департаменту "Об'єднання" Самопоміч" - Київ Єгор Недашківський.

"Після 20 хвилин очікування нас (представників громадськості та депутатів - ІФ) пустили на територію забудови. З того, що ми побачили, - будівництво об'єкта призупинено. До зупинення забудовник встиг закласти фундамент і побудувати перший поверх будівлі", - повідомив він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Згідно з паспортом об'єкта, на цій ділянці заплановано будівництво 8-поверхового готелю (7 поверхів і мансарда) на 182 номери.

Проект готелю передбачає ресторан, фітнес-центр і паркінг на 25 машиномісць. Площа ділянки становить 0,2 га, загальна площа готелю — 13,6 тис. кв. м.

Замовником проекту є ПП "Маркон" (Київ), генпідрядником — одеське ТОВ "Кадорр-Україна" Аднана Ківана.

Загальна висота будівлі за проектом становить 30 м за максимально дозволеної висоти 9 м на цій території, зазначив Є.Недашківський.

За даними судового реєстру, Окружний адміністративний суд Києва 9 січня 2018 року скасував дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) на будівельні роботи на цій ділянці, а Міністерство культури в листопаді-2017 видало припис компанії "Маркон" про заборону будь-яких будівельних робіт.

Згідно з документом Мінкультури, поширеним днями партією "Самопоміч", ділянка розташована на території пам'ятки містобудування національного значення "Замкова гора" у межах історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ", відповідно, забудовник має отримати дозвіл на будівництво від міністерства.

За даними Мінкультури, Держслужба з питань національної культурної спадщини погодила проект готельного комплексу на Андріївському узвозі в 2010 році. У 2017 році ПП "Маркон" звернулося до Мінкультури з проханням продовжити термін дозволу на будівництво, проте міністерство направило забудовника для отримання висновків до Центру світової спадщини ЮНЕСКО.

За інформацією Міністерства культури, "Маркон" не отримало висновку ЮНЕСКО і не має права продовжувати будівництво.

Окрім того, як зазначив Є.Недашківський, КМДА призупинила картку порушення благоустрою для забудови на Андріївському узвозі, що передбачає знесення будівельної огорожі та припинення робіт.

За його словами, Київрада нині розглядає розірвання договору оренди з ПП "Маркон", що дасть змогу вичерпати конфлікт на цій ділянці.

ПП "Маркон" (Київ) зареєстроване в 2001 році. Підприємство належить компанії "Кентрон Девеломпент" (Віргінські острови), проте кінцевий бенефіціар відсутній у держреєстрі, а керівником зазначений екс-заступник податкової інспекції Києва Валерій Павлюк. Статутний капітал компанії становить 34 млн грн.

ТОВ "Кадорр-Україна" (Одеса) входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group одеського бізнесмена сирійського походження А.Ківана. У портфелі групи - понад 40 житлових комплексів, по чотири торговельні та бізнес-центри, а також котеджні містечка в Одесі. Крім того, компанія будує ЖК "Тридцять восьма перлина" на 356 апартаментів на вул. Жилянській у Києві. Запланований термін здачі ЖК - III квартал 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА