19:50 30.01.2018

Лондон за місяць перевищив річні нормативи ЄС із забруднення повітря

2 хв читати
Лондон за місяць перевищив річні нормативи ЄС із забруднення повітря

Рівень забруднення повітря в лондонському районі Брікстон у вівторок досяг річного ліміту в рамках нормативів ЄС з екології, і в найближчі день-два ці нормативи будуть перевищені, повідомляє "Bloomberg".

Незважаючи на таку невідповідність встановленим в ЄС правилам, ситуація з екологією в місті на початку 2018 року, значно краще, ніж роком раніше. У 2017 році річний норматив із забруднення повітря в Лондоні був перевищений до 6 січня, відзначається в повідомленні.

"Мер міста Садок Хан зробив рішучі кроки для поліпшення екології в місті. Пізніше перевищення нормативів показує, що його політика працює. І все ж пройшов тільки місяць, а Лондон вже перевищив показники за весь рік. Це показує, що багато чого ще належить зробити" , - сказав Саймон Елкок, представник юридичної фірми, яка вже тричі зверталася до суду зі звинуваченнями на адресу британського уряду через погану екологію.

Велика Британія з 2010 року щорічно порушує нормативи ЄС за рівнем забруднення повітря. Незважаючи на те, що уряд країни ініціював процес виходу з європейського блоку, правила ЄС будуть поширюватися на Сполучене Королівство до завершення "шлюборозлучного" процесу в квітні 2019 року.

Мер Лондона, що страждає від астми, за останні роки зробив низку заходів для зниження рівня забруднення від транспорту. До квітня 2019 року він розраховує створити зони з низьким рівнем викидів шкідливих речовин в атмосферу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА