21:11 30.01.2018

Після оприлюднення "кремлівської доповіді" США очікують від РФ виконання Мінських угод і введення миротворців ООН на Донбас

2 хв читати

Після оприлюднення Мінфіном США "кремлівської доповіді" Вашингтон очікує від Росії виконання Мінських угод та введення миротворчої місії ООН на окуповані території Донбасу, ескалація ж конфлікту призведе до посилення з боку США, вважає представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході країни, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Офіційні представники США підкреслюють, що це лише доповідь і лише списки, і поки що це поки що не посилення санкцій. Але від "лише доповіді і списків" уже колотить російський істеблішмент, бо це чорна мітка, знак, що в пристойному товаристві їх цуратимуться", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Водночас, як зазначає І.Геращенко, США залишають можливості для діалогу з РФ, демонструючи, що тепер м'яч на боці Москви.

"Виконання Мінських угод, припинення агресії, звільнення українських заручників і політв'язнів, припинення фінансування бойовиків і підтримки так званих "республік", повернення Донбасу і Криму, введення миротворчої місії ООН на окуповані території для примусу до миру - ось чого очікує Вашингтон від Москви", - зазначила нардеп.

Водночас, якщо Кремль піде шляхом ескалації, то США включать болючі санкції. "Вибір за Кремлем", - наголосила І.Геращенко.

Вона зазначила, що інші міжнародні структури та інституції, насамперед європейські, поки що не готові до посилення санкцій і виступають за політику заспокоєння.

Як повідомлялося, 29 січня 2018 року Мінфін США оприлюднив передбачений новим законом про санкції "кремлівський список", до нього увійшли бізнесмени Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Володимир Потанін, Михайло Фрідман, Алішер Усманов, Вагіт Алекперов, Петро Авен, Леонід Федун, Андрій Косогов, Олексій Кузьмічов, Олександр Мамут, Юрій Мільнер, Олексій Мордашов, Михайло Прохоров, Віктор Вексельберг, Володимир Євтушенков.

Згідно з доповіддю, направленою до конгресу, до списку ввійшли 96 великих бізнесменів, які мають статки понад $1 млрд, а також 114 чиновників і глав держкомпаній. Серед них - Дмитро Медведєв, Ігор Шувалов, Антон Сілуанов, Максим Орєшкін, Аркадій Дворкович, Микола Нікіфоров, Олексій Міллер, Ігор Сєчин, Герман Греф, Андрій Костін, Борис Ковальчук, Сергій Горьков, Олексій Ліхачов, Віталій Савельєв, Микола Токарєв та інші.

Закон "Про протидію противникам США за допомогою санкцій" (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act; CAATSA) зобов'язує міністра фінансів США подати до конгресу доповідь щодо антиросійських санкцій після консультацій із директором національної розвідки та державним секретарем.

У додатку до доповіді, який залишиться засекреченим, можуть бути особи з меншими статками, які не належать до числа найвищих посадовців. Окремою його частиною є список підприємств, що мають частку держави понад 25% і виручку більше ніж $2 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА