17:45 31.01.2018

У період "різдвяного перемир'я" обстріли з боку ОРДЛО стали прицільними

2 хв читати
У період "різдвяного перемир'я" обстріли з боку ОРДЛО стали прицільними

 Кількість обстрілів з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей після введення т.зв. "Різдвяного перемир'я" з 23 грудня 2017 року стало меншим, проте все обстріли стали прицільними, повідомляє прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Кожен другий обстріл відбувається з використанням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь (120 мм і 82 мм міномети, 122 мм артилерія) ... З 23 грудня 2017 року ... українська сторона зафіксувала лише один день без обстрілів з боку РФ/ОРДЛО", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook за підсумками минулого в Мінську засідання в середу.

За її словами, українська сторона акцентувала на незадовільному виконанні з боку ОРДЛО своїх зобов'язань із розмінування і проведення ремонтних робіт на критичних об'єктах цивільної інфраструктури. "З 1 січня 2018 року українська сторона СЦКК відправила на адресу СММ ОБСЄ 40 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт. Водночас, інша сторона дала гарантії безпеки лише в одному випадку", - зазначила прес-секретар Л.Кучми.

За словами Д.Оліфер, також в ОРДЛО продовжують блокувати проведення аварійно-відновлювальних робіт для забезпечення населення мобільним зв'язком. "Це питання українська сторона особливо жорстко порушила на засіданні Тристоронньої контактної групи. Ми вимагаємо надати безпечний доступ для ремонтних бригад біля н.п. Оленівка, які б полагодили відповідні технічні пристрої на непідконтрольній Україні частині Донецької області і відновили можливість спілкування між громадянами України", - написала вона.

Також прес-секретар Л.Кучми візначила системне перешкоджання роботі спостерігачів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території українського Донбасу, що не дає змогу Місії ефективно виконувати функції моніторингу та верифікації безпекової ситуації в зоні конфлікту. "Передусім це стосується районів поблизу українсько-російського державного кордону. Протягом "різдвяного" перемир'я спостерігачі СММ 44 рази стикалися в ОРДЛО з необґрунтованим обмеженням доступу; тоді як на підконтрольній уряду України території місія зафіксувала лише три таких випадки", - пише Д.Оліфер.

Під час засідання ТКГ у середу українська сторона в черговий звернула увагу РФ на необхідність виконання домовленості лідерів "Нормандсько четвірки" і ТКГ про відкриття КПВВ "Золоте".

Прес-секретар представника України в ТКГ також інформує, що на території ОРДЛО залишається заблокованою робота міжнародної групи експертів з вивчення можливих екологічних та інших наслідків підтоплення шахт. "Про необхідність запуск роботи цієї групи експертів на засіданні ТКГ зазначив і координатор економічної підгрупи від ОБСЄ", - розповіла Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА