17:47 31.01.2018

У НАЗК спростовують заяви про саботаж і катастрофічну ситуацію в Нацагентстві

2 хв читати
У НАЗК спростовують заяви про саботаж і катастрофічну ситуацію в Нацагентстві

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) заявляє, що інформація про ненадання Нацагентством від початку року відомостей про результати спеціальної перевірки щодо кандидатів на посади в державних органах є недостовірною, заяви про саботаж і катастрофічну ситуацію - голослівні.

"У Національному агентстві зазначають, що відповідні заяви про саботаж і катастрофічну ситуацію (...) є голослівними про роботу агентства. Також звертають увагу, що, відповідно до порядку проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають заняття відповідального або особливо відповідального положення, і посад з підвищеним корупційним ризиком, (...) НАЗК є одним з 9 державних органів, які ведуть спеціальну перевірку в своїй частині ", - йдеться в заявлені ванні НАЗК, розміщеному на його сайті в середу.

У заяві також підкреслюється, що в подальшому НАЗК для захисту власної репутації буде змушене "звертатися до судових органів щодо подібної наклепу".

Національне агентство запевнило, що здійснює таку перевірку достовірності відомостей, зазначених у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік.

У заяві наводяться деякі дані про роботу НАЗК. Так, за січень поточного року в агентство надійшло 1008 запитів на проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають обіймання відповідальної або особливо відповідальної посади і посад з підвищеним корупційним ризиком (крім випадків, передбачених законодавством), зокрема щодо відомостей, поданих особисто. Інформація про результати спецперевірок була направлена від НАЗК щодо 748 запитів, що надійшли від відповідних органів, які проводять спеціальну перевірку.

У грудні 2017 року НАЗК надійшли і були відпрацьовані 1588 запитів про проведення спецперевірок, із них 1062 - від Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

"Тільки в період з 29 до 30 січня 2018 року в Національне агентство надійшли 246 запитів на проведення спеціальної перевірки, ще 70 запитів від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України було отримано сьогодні, 31 січня", - також зазначено в повідомленні.

Загалом станом на 31 грудня 2017 року проведено 8398 перевірок.

У середу на засіданні уряду йшлося про те, що спеціальна перевірка кандидатів у держслужбовці затягується через те, що НАЗК не виконує свою частину роботи в цьому напрямку. При цьому було зазначено, що "Національне агентство із запобігання корупції, яке має надавати один з висновків для спецперевірки, цього не робить з 1 січня - і саботує роботу", що може призвести до загострення ситуації і зробити її катастрофічною. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман погодився підписати звернення уряду для прискорення спецперевірки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА