08:59 01.02.2018

На Сумщині викрито "перевертня в погонах" і ОЗУ, яке він курирував

3 хв читати
На Сумщині викрито "перевертня в погонах" і ОЗУ, яке він курирував

У Конотопському районі (Сумська обл.) викрито й затримано членів організованого злочинного угруповання (ОЗУ) під керівництвом "перевертня в погонах", яке займалося виробництвом і розповсюдженням наркотичних засобів, повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України в Сумській області.

"Перевертня в погонах" викрили оперативники внутрішньої безпеки НПУ в лавах поліції Сумської області. Співробітник підрозділу поліції з боротьби з наркозлочинністю сам організував групу наркоділків, які виготовляли та збували наркотики. Серед "соратників" організатора - п'ятеро раніше судимих, працівник в'язниці та відповідальний за кримінальний "общак", - ідеться в повідомленні на сторінці відомства у Facebook у середу.

В інформації уточнюється, що Сумському управлінню Департаменту внутрішньої безпеки НПУ стало відомо, що до незаконного обігу наркотиків причетний поліцейський. У результаті проведеної роботи співробітники внутрішньої безпеки викрили "перевертня в погонах", яким виявився оперуповноважений Управління протидії наркозлочинності поліції Сумщини - 24-річний старший лейтенант. Також було встановлено всю злочинну схему та її фігурантів - жителів Конотопа й району.

"Залежно від розподілених ролей зловмисники виготовляли психотропну речовину амфетамін і не лише збували товар на території Сумської області, а й пересилали "Новою поштою" до інших регіонів. Мережа збуту поширювалася і на зону АТО, і на ув'язнених", повідомили правоохоронці.

Амфетамін виробляли у приватних будинках, на території двох сіл Конотопського району. Контролював діяльність членів злочинної групи 25-річний, у минулому судимий за зберігання наркотиків і групові пограбування, а нині - відповідальний за кримінальний "общак". Через нього ОЗУ тримала зв'язок із засудженими.

За зібраними внутрішньою безпекою поліції фактами Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Правоохоронці задокументували збут 240 г амфетаміну за 33 тис. грн. Ще 400 г на 60 тис. грн дилери готувалися продати.

"Злочинну групу разом із "чужим" у поліції було вирішено брати оперативно й одночасно. Бійці відділу швидкого реагування ДВБ НПУ, працівники Сумського УДВБ, СБУ та прокуратури, за сприяння керівництва ГУНП у Сумській області організатора та двох його "наближених" спільників уже затримали в порядку ст. 208 КПК України", - зазначено в повідомленні.

За місцем служби поліцейського, співробітника в'язниці, за місцем проживання фігурантів ОЗУ було проведено 13 санкціонованих обшуків. Під час заходів виявлено дві нарколабораторії, різні готові наркотичні засоби, прекурсори, банківські картки для отримання оплати та кошти, отримані від збуту товару.

"Тривають заходи з оголошення поліцейському та його спільникам підозри й обрання запобіжного заходу. Відповідні дії буде застосовано до інших учасників наркоугруповання з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна", резюмували правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА