09:44 01.02.2018

Митники викрили незаконне ввезення на територію України партії відеокарт для майнінгу криптовалют

1 хв читати
Митники викрили незаконне ввезення на територію України партії відеокарт для майнінгу криптовалют

Співробітники Державної фіскальної служби України на митному посту "Бориспіль-аеропорт" викрили схему незаконного переміщення через державний кордон великої партії пристроїв для майнінгу криптовалют на суму 13 млн грн, повідомили в прес-службі ДФС.

"Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС у зоні діяльності митного поста "Бориспіль-аеропорт" у рамках реалізації аналітично-пошукових заходів виявило схему незаконного переміщення через митний кордон України великої партії пристроїв обробки інформації - відеокарт для так званого майнінгу (видобутку) криптовалют", - ідеться в повідомленні на сайті відомства.

В інформації наголошується, що вантаж прямував на адресу вітчизняного суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності авіатранспортом.

"Правопорушники відповідно до попереднього задуму та наміру придбали дороге обладнання на території Гонконгу та намагалися перемістити цей товар через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості стосовно вартості товару. Внаслідок зазначеної незаконної оборудки державний бюджет України міг втратити мільйони гривень", - зазначено в повідомленні.

За цим фактом відкрито адміністративну справу про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. 200 зазначених приладів вагою нетто 950 кг вилучено до винесення судом рішення у справі.

"Мінімальна вартість вилученої партії товарів (згідно з інформацією на сайті гонконгського виробника) становить в еквіваленті 13 млн грн", - додали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА