11:50 02.02.2018

Дворазовий чемпіон РФ із дуельної стрільби з рушниці причетний до тероризму на Донбасі і в 2014 був снайпером у "ПВК Вагнера"

2 хв читати
Дворазовий чемпіон РФ із дуельної стрільби з рушниці причетний до тероризму на Донбасі і в 2014 був снайпером у "ПВК Вагнера"

Дворазовий чемпіон Росії із дуельної стрільби з рушниці Олександр Залічев причетний до терористичної діяльності на сході України і в 2014 році проходив службу снайпером у російському військовому угрупуванні "Приватна військова компанія Вагнера", сказав керівник апарату глави СБУ Ігор Гуськов.

"Ми неодноразово інформували громадськість про діяльність спецпідрозділу РФ під назвою "Вагнер". Ми інформували, що у нас є персональні дані щодо майже 2000 найманців. І в рамках цієї роботи відкриваються все нові і нові факти нахабного ставлення до України з боку спецслужб Росії та окремих громадян", - сказав він в ефірі телеканалу "Прямий", повідомляється на сайті телеканалу в п'ятницю вранці.

Керівник апарату глави СБУ поінформував, що одним з найманців "ПВК Вагнера" був "Залічев Олександр Борисович, який проходив службу на посаді снайпера": "З аналізу відкритих джерел є інформація, що він був дворазовим чемпіоном Росії, а також підкреслюю, членом збірної команди Росії із тактичної стрільби як мінімум у 2014-2016 роках ".

За словами І.Гуськова, СБУ підготувала лист до міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова з проханням довести відповідну інформацію до спортивних федерацій країн-партнерів.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2017 року в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" глава СБУ Василь Грицак розповів, що спецслужба продовжує роботу зі встановлення членів "ПВК Вагнера" до військових злочинів на території України та інших держав. "На сьогоднішній ми встановили вже понад 2 тисячі людей з ПВК", - уточнив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА