19:37 02.02.2018

Начальник Генштабу відзначає пріоритетність вирішення питання соцзахисту сержантів ЗСУ

2 хв читати
Начальник Генштабу відзначає пріоритетність вирішення питання соцзахисту сержантів ЗСУ

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко відзначає позитивні зміни завдяки впровадженню програм лідерства для сержантів ЗСУ, але звертає увагу на необхідність поліпшення соціального захисту сержантського складу.

В.Муженко на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю повідомив, що протягом тижня працював у навчальних центрах підготовки сержантського складу (Васильків, Миколаїв, "Десна"), в яких посадовими особами є сержанти та старшини.

"Відзначаю позитивні зміни у впровадженні програм лідерства для сержантів, що прибувають із військ. Значна заслуга в цьому нашої "сержантської команди" в Генеральному штабі, сержантів-інструкторів навчальних центрів і партнерів із Литви, Канади, США, Великої Британії", - зазначив начальник Генштабу.

Водночас В.Муженко назвав основні першочергові проблеми, порушені сержантами: "Покращення соціального захисту сержантського складу. Наприклад, можливість отримання грошової компенсації за піднайом житла (законопроект №5027, що перебуває на розгляді у Верховній Раді). Грошове забезпечення сержантського складу має бути диференційовано за рівнем відповідальності відповідно до посад. Це є однією з основних причин звільнення з армії сержантів і старшин із бойовим досвідом".

Раніше в січні народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз наголошувала, що парламент і уряд мають прискорити ухвалення рішень, необхідних для реформи сержантського корпусу ЗСУ, зокрема за стандартами НАТО.

У Верховній Раді в серпні 2016 року було зареєстровано законопроект (№5027) про внесення змін до статті 12 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей". У грудні 2017 року розгляд документа було відкладено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА