20:36 02.02.2018

Корнійчук прибув до Генпрокуратури для надання свідчень у справі про заволодіння коштами "Чорноморнафтогазу"

2 хв читати

Колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнійчук, оголошений у розшук, прибув до Генеральної прокуратури для надання свідчень у справі про заволодіння коштами ДАТ "Чорноморнафтогаз", повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнійчук прибув до ГПУ для надання свідчень у провадженні щодо заволодіння грошовими коштами ДАТ "Чорноморнафтогаз" при здійсненні закупівлі самопідіймальних бурових установок", - написала вона на сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері.

Раніше у п'ятницю на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що колишньому заступнику голови правління НАК "Нафтогаз України" Є.Корнійчуку повідомлено про підозру, його оголошено в розшук у рамках розслідування справи про так звані вишки Бойка. Він зазначив, що Є.Корнійчук перебуває на території України, але переховується від слідства, а також запропонував йому добровільно прийти до Генпрокуратури.

Генпрокурор також проінформував, що Україна заморожує $144 млн на іноземних рахунках у рамках розслідування справи про зловживання при закупівлі двох морських бурових установок ДАТ "Чорноморнафтогаз" у 2011-2012 роках.

За свідченнями, отриманими ГПУ, частина вкрадених під час операції з буровими установками коштів була розподілена так: $95 млн перераховано на рахунки, підконтрольні Віктору Януковичу та Сергію Арбузову (на той час голова НБУ - ІФ), $25 млн - на рахунки, що належать Світлані Бакуліній (дочці Є.Бакуліна, який на той час керував "Нафтогазом"), $15 млн перераховані на рахунки власника латвійської компанії Rigas Kugu Buvetava Василя Мельника. Крім того, за даними Ю.Луценка, Євген Корнійчук (на той час заступник голови "Нафтогазу") отримав готівкою $2 млн, Валерій Ясюк (який очолював "Чорноморнафтогаз") - $3 млн, Наталія Ігнатченко (голова наглядової ради Вернум Банку) - $4 млн, начальник управління комерції "Чорноморнафтогазу" - $0,1 млн.

Як повідомлялося, у 2011-2012 роках "Чорноморнафтогаз" придбав дві СПБУ п'ятого покоління ("Петро Годованець" і "Незалежність", вироблені в Сінгапурі компанією Keppel FELS). Під час окупації Криму Росія захопила ці СПБУ.

Є.Корнійчук обіймав посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" з березня 2010 року і був звільнений 26 червня 2013 року за власним бажанням. У 2004-2005 роках обіймав посаду заступника генерального директора з фінансів в "Укргазвидобуванні".

Справа про вишки Бойка - справа про закупівлю за завищеною ціною вишок для видобутку нафти й газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА