19:01 03.02.2018

Розроблено законопроект про зміни до КПК для перенесення справ за злочини проти нацбезпеки в суди інших регіонів

2 хв читати
Розроблено законопроект про зміни до КПК для перенесення справ за злочини проти нацбезпеки в суди інших регіонів

Народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Фриз повідомила, що отримала попередження від Вищої ради правосуддя (ВРП) про неможливість втручання народного депутата в судові процеси і тиску на суд на прикладі справи військовослужбовця 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Колмогорова.

"Отримала "звістку" від Вищої ради правосуддя (ВРП), якою мене попередили про неможливість втручання народного депутата в судові процеси, що розцінюється як чинення тиску на суд. Йдеться про резонансну справу Колмогорова, в якій військовослужбовця мало не засудили за виконання наказу судом в Донецькій області. При цьому внаслідок розгляду справи в суді касаційної інстанції в Києві обвинувачений був звільнений прямо в залі суду", - написала І.Фріз на сторінці в Фейсбуці в суботу.

Вона виклала фотокопію відповідного рішення ВРП щодо її дій і низки інших нардепів.

У той же час парламентарій висловила жаль, що не помітила, щоб "виправлення помилки в справі Колмогорова щось суттєво змінило в прийнятті судових рішень щодо учасників АТО або щодо осіб, обвинувачених в сепаратизмі і участі в терористичних угрупованнях".

"Саме тому разом з групою юристів-патріотів, які працюють в зоні АТО, розроблений законопроект, яким пропонуються зміни до Кримінального процесуального кодексу України. Їх метою є перенесення розгляду кримінальних справ з кваліфікацією "злочини проти національної безпеки" до судових органів інших адміністративно-територіальних одиниць . Це дозволить підвищити справедливість і неупередженість розгляду таких справ і зменшити вплив територіальних та інших чинників на хід розгляду справ", - повідомила про ініціативу І.Фріз.

Як повідомлялося, прикордонник С.Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував в зоні АТО зброю для зупинки автомобіля на блокпосту, внаслідок чого загинув пасажир авто.

15 листопада 2016 року Приморський районний суд Маріуполя Донецької області визнав С.Колмогорова винним в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України і засудив його до 13 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки та позбавленням військового звання "старший солдат".

Апеляційний суд Донецької області залишив вирок першої інстанції в силі.

6 листопада 2017 року Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив справу С.Колмогорова на новий судовий розгляд до суду першої інстанції і звільнив його з-під варти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА