20:06 04.02.2018

Берлін вбачає ознаки нової гонки озброєнь в ядерній доктрині США

2 хв читати
Берлін вбачає ознаки нової гонки озброєнь в ядерній доктрині США

Глава МЗС Німеччини вважає, що публікація ядерної доктрини США свідчить про старт нової гонки озброєнь. На погіршення ситуації з міжнародною безпекою, за його словами, також впливає Росія

Рішення США з розробки нової тактичної ядерної зброї говорить про те, що "спіраль нової гонки озброєнь вже закручується", йдеться в коментарі глави МЗС ФРН Зигмара Габріеля, опублікованому на сайті відомства. Коментар випущений до публікації в США нової ядерної доктрини.

"Як і за часів холодної війни, ми особливо уразливі в Європі. Тому ми повинні почати розробку нових ініціатив з контролю над озброєнням та роззброєнням", - заявив Габріель.

За його словами, рівень безпеки в світі різко змінився за останні роки. "Анексія Криму привела до сильного розчарування в Росії; ознаки того, що Росія розвиває не тільки звичайні, але і ядерні озброєння, очевидні. Південні сусіди Європи - розпадаються держави, а ядерне озброєння країн Азії викликає все більше запитань", - поскаржився глава МЗС Німеччини.

На думку Габріеля, розвиток ядерної зброї повинен сприйматися з тривогою. Він запропонував "жорстко слідувати" існуючим договорам з контролю над озброєннями, а замість "нових збройових систем" створювати "нові ініціативи з роззброєння". "Нашою довгостроковою метою має бути світ без ядерної зброї", - уклав Габріель.

Пентагон 2 лютого прийняв нову ядерну доктрину, яка представляє собою стратегію розвитку американських ядерних сил. У документі говориться, що Вашингтон розглядає ядерну зброю як ключовий інструмент забезпечення безпеки країни. У зв'язку з цим Пентагон запропонував модернізувати ядерну тріаду - атомні підводні ракетоносці, стратегічну авіацію і міжконтинентальні балістичні ракети, а також розвивати малопотужні ядерні бомби.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА